Zondagavond werden in Madison Square Garden in New York de MTV Video Music Awards uitgereikt. Het star studded event stond opnieuw bol van de geniale optredens, oogverblindende outfits, memorabele rode lopermomenten en natuurlijk een stevige portie humor. Dé ster van de avond was ongetwijfeld Beyoncé. Benieuwd? Wij zetten dé 6 hoogtepunten op een rijtje.

1. Beyoncé slays the VMA’s

BQueen B mocht zondagavond maar liefst 8 (!) awards mee naar huis nemen, waaronder dé award der awards voor de beste muziekvideo. Op de rode loper verscheen B met dochtertje Blue Ivy. De Lemonade-zangeres maakte ook een krachtig statement op diezelfde rode loper: ze nam vier moeders van jonge mannen mee die omkwamen bij politiegeweld. Trayvon Martin, Eric Garner, Mike Brown en Oscar Grant werden gezichten van de Black Lives Matter-beweging. Haar optreden – een medley van Lemonade- was eentje voor de geschiedenisboeken. Kapotgeslagen camera, geniale choreografie én een statement om U tegen te zeggen. Queen!

 

b en bCheck haar fantastische performance:

2. De monoloog van Kanye West

KimyeGeen VMA’s zonder Kanye West. De Amerikaanse rapper mocht van MTV 4 minuten zijn zegje doen. Een vermakelijke monoloog over Taylor Swift, zijn eigen genialiteit (duh), Walt Disney, … Vier minuten smullen! Hij liet ook zijn nieuwe video Fade los op het publiek. Kim K stal dan weer de show met haar uitdagende jurk.

3. Michael Phelps lacht met Lochte

Host Jimmy Fallon stak de draak met Ryan Lochte, de Amerikaanse zwemmer die tijdens de Olympische Spelen in een schandaal verwikkeld raakte. Michael Phelps vond het verkleedpartijtje al even geniaal als wij en haalde spontaan z’n smartphone boven.


4. Drake verklaart zijn liefde voor Rihanna

Rihanna mocht dit jaar de Vanguard-award in ontvangst nemen voor haar carrière. Ze kreeg haar prijs uit handen van niemand minder dan liefje Drake. Die spontaan zijn liefde verklaarde voor de zangeres: “Ik ben verliefd op haar sinds m’n 22ste.” Schattig! Maar ook een beetje awkward…

RiriRihanna gaf tijdens de show ook verschillende mini-optredens. En die wisten we wel te smaken, zeker als we terugdenken aan wat we een goeie twee weken geleden op Pukkelpop moesten aanschouwen. Ook Drake viel muzikaal in de prijzen, met de award voor beste hip hop song voor zijn hit ‘Hotline Bling’.

5. It’s Britney bitch

Brit defEen serieuze throwback naar 2000. Britney Spears mocht samen met rapper G-Eazy haar nieuwe single ‘Make Me’ brengen. Strak glitterpakje, de nodige ongepaste aanrakeningen en kronkelende bewegingen op het podium: Britney is back! #teambritney

6. De blote buik van Laura

NevHet vestimentair meest memorabele rode loper moment was voor Laura Perlongo, de zwangere wederhelft van Nev Schulman. Nev Schulman kennen we als de host van het MTV-programma Catfish. Laura pronkte op de rode loper met haar blote ronde buik. Mooi!

 

Foto’s: Instagram