Vanaf 5 april is ‘Gold’ te zien in de Vlaamse zalen, de film vertelt het ongelofelijke, maar waargebeurde verhaal van de grootste goudfraude ooit.

Hoofdrolspeler en Oscarwinnaar Matthew McConaughey (Interstellar, The Wolf of Wall Street, Dallas Buyers Club) ondergaat voor deze film een indrukwekkende metamorfose. Hij kruipt in de huid van Kenny Wells, een mislukte zakenman die in 1989 Bre-X Minerals, een mijnbedrijf, opricht. Het bedrijf komt maar niet van de grond tot Kenny samen met geoloog Michael Acosta een stuk land koopt in het midden van de jungle van Borneo. Na maanden van tegenspoed vinden ze uiteindelijk goud: volgens de eerste meting gaat het om 2 miljoen ounce (62 mln. gram), daarna blijkt het om 30 miljoen ounce te gaan en uiteindelijk wijst onderzoek aan dat ze de grootste goudader ter wereld hebben ontdekt, met niet minder dan 70 miljoen ounce aan goud. Wall Street gaat uit zijn dak en Kenny Wells ziet de waarde van zijn bedrijf stijgen tot 6,5 miljard. Een mirakel, zo lijkt het… GOLD, met Oscarwinnaar Matthew McConaughey in de hoofdrol, vertelt het adembenemende en waargebeurde verhaal van de grootste goudfraude ooit.

WIN EEN DUOTICKET + DE SOUNDTRACK CD

Wil jij kans maken op één van de duotickets én de soundtrack cd van Gold? Vul onderstaand formulier in en geef een antwoord op onze wedstrijdvraag. Deelnemen kan tot en met maandag 10 april.

WEDSTRIJDVRAAG: Wanneer heeft Kenny zijn bedrijf Bre-X Minerals opgericht?