Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week serveert Evelyne (42) uit Lochristi ‘witloof met hesp the easy peasy way‘. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Witloof met hesp made easy en bovendien glutenvrij! Want doordat je geen bechamelsaus gebruikt, gebruik je ook geen roux en dus geen bloem.”

DIT HEB JE NODIG (4 personen)

  • 8 stronken witloof
  • 10 dikke sneden spek (of gekookte ham)
  • handvol fijngehakte peterselie
  • peper en zout
  • 300 ml room

ZO MAAK JE HET KLAAR

  • Snij de stronken witloof in de lengte in 4 en verwijder het harde hartje.
  • Snij het spek in reepjes en bak deze krokant in een pan.
  • Haal de spekreepjes uit de pan.
  • Stoof het witloof aan in de pan.
  • Kruid met peper en zout.
  • Wanneer het witloof gaar is, voeg je de spekjes opnieuw toe
  • Voeg de room en fijngehakte peterselie toe.
  • Laat ongeveer twee minuten pruttelen en serveer.