Lekker koken: hartige Madeleines met maanzaad en Parmaham

372

Op zoek naar een uniek gerechtje voor stevige hapjes? Ziehier de Hartige Madeleines met maanzaad en Parmaham. Heel erg lekker en origineel. Aan de slag!

 

Dit heb je nodig voor 12 stuks:

  • 2 eieren
  • 1 theelepel maanzaad
  • 140 g bloem
  • 6 g bakpoeder voor quiches
  • 60 g gesmolten afgekoelde boter
  • 30 ml melk
  • 3 snuifjes zout
  • peper naar smaak

Bij het serveren:

  • kerstomaatjes
  • basilicum
  • 12 sneetjes Parmaham

Zo maak je het:

  • Klop de eieren en voeg de bloem toe met het bakpoeder, het zout en de peper. Voeg vervolgens voorzichtig de gesmolten koude boter toe aan het mengsel samen met de melk en het maanzaad.
  • Vet de bakvorm in en bestrooi deze met bloem. Vul de vormpjes met het beslag, maar niet tot bovenaan. Er moet wat ruimte zijn zodat de gebakjes kunnen rijzen.
  • Verwarm de over voor op 190 °C. Bak de Madeleines gedurende ongeveer 12 minuten totdat de randjes bruin worden. Haal de Madeleines uit de oven en draai ze om op een rooster.

Samenstelling van het bord:

Serveer de Madeleines met enkele sneetjes Parmaham, kerstomaatjes en basilicumblaadjes.

Smakelijk!