Zondagse kost: Aperoschotel

1249

Amylia van Cookameal serveert de komende weken enkele heerlijke eindejaarsrecepten. Onmisbaar bij elk feest: een assortiment heerlijke aperitiefhapjes om de avond gezellig (en met een lekker glaasje bubbels?) te starten. Met deze eenvoudige aperoschotel kan je jong en oud plezieren!

Hummus

  • 200 g kikkererwten (blik))
  • 3 el citroensap
  • 2 teentjes look
  • 1 el komijn
  • 1 el paprikapoeder
  • 3 el Tahini (sesampasta)
  • Zout
  • 3 el water
  • 2 el olijfolie + extra voor de afwerking

• Laat de kikkererwten uitlekken
• Pureer de kikkererwten met je keukenmachine of gewoon met je staafmixer
• Voeg de rest van de ingrediënten toe en draai tot een gladde massa
• Schep de hummus in een schotel of kom
• Werk af met een straaltje olijfolie

Guacamole

  • 2 avocado’s
  • Sap van 1 limoen
  • Enkele takjes verse koriander, naar smaak
  • 1/3tl komijn
  • peper en zout
  • Optioneel: chilipeper

• Snij de avocado’s overlangs doormidden
• Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil
• Prak met een vork tot een puree
• Meng de komijn, fijngehakte koriander en het limoensap door de avocadopuree
• Proef en kruid bij met peper, zout en eventueel chilipeper

De lekkere dips vulde ik aan met broodsticks, bloemkoolroosjes, paprika, wortel, komkommer, kerstomaten, radijzen, ansjovis, salami, grissini met parmaham en gemarineerde tofublokjes.