Zondagse kost: chili con carne

476

Amylia De Schepper trakteert ons de komende weken elke zondag op een lekker, eenvoudig en snel receptje. Vandaag serveert ze chili con carne!

“Een eenvoudig hartverwarmend gerecht met een resem ingrediënten uit de voorraadkast. Heerlijk met rijst of wraps!”

Ingrediënten voor 4 personen

1 ui
2 teentjes knoflook
1 (grote) rode paprika
1 rode chilipeper
Ongeveer 500g bruine bonen
1 dikke wortel
500 g rundergehakt (of varken-rund)
500 g tomatenpulp
1 blikje geconcentreerde tomaten (70g)
3 el olijfolie
1 à 2 el balsamicoazijn (naar smaak)
½ el chilipoeder
½ el paprikapoeder
½ tl komijn
Snuifje kaneel
Peper en zout

Zo maak je het

• Snipper de ui en de knoflook
• Schil de wortel en snij hem in blokjes
• Snij de (eventueel geschilde) paprika in blokjes
• Snij de chilipeper in 2 en verwijder de zaadlijsten
• Hak de chilipeper in kleine stukjes
• Zet een grote braadpan op een matig vuur
• Stoof de gesnipperde ui en de knoflook aan in een beetje olijfolie
• Voeg na enkele minuten paprika en wortel toe
• Stoof de groenten ongeveer 7 minuten (tot ze zacht zijn), roer geregeld
• Bak het gehakt rul in een warme braadpan
• Kruid je vlees met peper, zout, paprikapoeder en een snuifje komijn
• Voeg het gehakt bij je groenten
• Schenk de tomatenpulp bij de mengeling, roer er ook het tomatenconcentraat door
• Voeg de bruine bonen toe
• Tijd om te kruiden. Goed proeven is hier de boodschap! Begin met de balsamicoazijn. Vervolgens een snuifje komijn, kaneel en zout. Mag het wat pittiger? Voeg dan extra peper en chilipoeder toe.
• Zet het vuur nu zacht en laat de chili con carne ongeveer een uurtje pruttelen