Zondagse kost: eenvoudige noten en zaden cake

1314

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be. Vandaag serveert Julie (28) uit Sint-Amandsberg een eenvoudige eenvoudige noten en zaden cake.

“Sinds september vorig jaar eet ik bewust vegetarisch. Daardoor eet ik nu ook meer noten, dit recept is een favoriet van het hele gezin!”

INGREDIËNTEN 1 CAKE  (6 tot 8 personen)

  • 100 g amandelen
  • 100 g gemengde noten
  • 100 g sesamzaad
  • 100 g zonnebloempitten
  • 100 g lijnzaad
  • 100 g pompoenpitten
  • 1 tl fijn zeezout
  • 3 el gesmolten kokosolie of olijfolie, plus extra voor het invetten
  • handvol rozijnen of fijngehakte pure chocolade
  • 5 eieren
  • Extra: cakevorm 30×10 cm

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180° C
  • Doe alle noten, pitten en zaden in een kom
  • Voeg zout, olie en rozijnen of chocolade toe en roer om
  • Voeg één voor één de eieren toe en meng goed
  • Schenk het beslag in de ingevette bakvorm
  • Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven
  • Haal de cake uit de oven en laat helemaal afkoelen

Bewaartip: Wikkel het brood in een schone theedoek en bewaar tot een week in de koelkast, of vries het brood in.

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be