Zondagse Kost: Empty the fridge-pasta

667

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Elien (32) uit Balen stelt haar Empty the fridge-pasta voor.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be

“Op zondag maak ik de koelkast leeg en verwerk ik de restjes groenten in deze easy peasy pasta!”

Dit heb je nodig:
2 uien
+- 200g restjes van groenten (wortel, courgette, paprika,…)
2 el olijfolie
400 g tomatenblokjes (blik)
½ tl Sambal Oelek (naar smaak)
250 g volkoren penne
Parmezaanse kaas
Verse basilicum
Peper en zout

Zo maak je het
Snipper de uien fijn en snij de groenten in blokjes
Stoof de ui glazig in olijfolie
Doe er de groenten bij en stoof ze beetgaar
Voeg de tomatenblokjes en Sambal Oelek toe
Laat de saus op een laag vuurtje pruttelen
Proef de saus en kruid bij met peper en zout
Kook ondertussen de penne al dente
Meng de saus met de uitgelekte penne
Werk af met Parmezaanse kaas en verse basilicum