Zondagse kost: Fish Pie

742

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker.  Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Veronique (48) uit Gent Fish Pie.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Ik ben dol op stoofschotels, ovengerechten, lasagnes e.d. omdat ze zo gemakkelijk ’s anderendaags op te warmen zijn.”

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g bloemige aardappelen
  • 4 ansjovisfilets
  • 300 g zalm
  • 300 g kabeljauw
  • 350 ml melk
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 1 prei
  • 30 g bloem
  • 250 ml water
  • 200 ml room
  • 1 blokje visbouillon
  • 300 g spinazie
  • 1 limoen
  • 100 g paneermeel
  • nootmuskaat
  • boter
  • peper en zout

Zo maak je het

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water
  • Pureer ze met de fijngesneden ansjovis, 2 el boter en 100 ml melk
  • Kruid met peper en nootmuskaat
  • Snipper de ui, snij de geschilde wortelen in blokjes en het preiwit in ringen
  • Stoof de groenten aan in een pan met diepe bodem in 2 el boter
  • Bestrooi de groenten met de bloem en schep om
  • Voeg 250 ml melk, 250 ml water, 200 ml room en het bouillonblokje toe
  • Breng al roerend aan de kook
  • Laat enkele minuten indikken op een zacht vuurtje
  • Voeg de spinazie toe aan de saus en laat slinken
  • Proef en kruid bij met peper, zout en limoensap.
  • Warm de oven voor op 180°C
  • Verdeel de saus over de bodem van een ovenschotel
  • Snij de vis in blokjes en verdeel over de saus
  • Bedek het geheel met puree en werk af met paneermeel
  • Laat de fish pie nu 30 min bakken in de warme oven