Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Deze zondag een heerlijk receptje van Luna Trapani (21) uit Antwerpen. “De hummus is een echte publiekslieveling,iedereen is er gek op!”

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gr kikkererwten (blik)
  • 4 el tahini
  • 1 teen look, gepeld
  • 75 ml warm water
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl komijn
  • Zwarte peper

Afwerking: 4 el geroosterde pijnboompitten + 4 el olijfolie met truffelaroma

Zo maak je het:

  • Spoel de kikkererwten
  • Blend alle ingrediënten tot een gladde massa
  • Proef en kruid eventueel bij met peper en zout
  • Schep de hummus in een kom of diep bord
  • Werk af met de geroosterde pijnboompitten en truffelolie

Serveertip: Lekker om te dippen met broodstengels, naanbrood of groenten.

Smakelijk!