Zondagse kost: Komkommer hapje met roomkaas

655

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Wendy (41) uit Berlaar een komkommer hapje met roomkaas.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Maak deze heerlijke hapjes voor een snel en relax zondags aperitief!”

Ingrediënten voor 4 personen
(Ongeveer 12 hapjes)

250 roomkaas met fijne kruiden
1 el citroensap
1 komkommer
½ rode paprika
25 g verse tuinkruiden (bieslook, peterselie, basilicum)
Peper

Tip: Je kan de hapjes helemaal naar keuze afwerken met kruiden, zongedroogde tomaten, ham, zalm, …

Zo maak je het

• Doe de roomkaas met het citroensap in een kom
• Doe de roomkaascrème in een spuitzak
• Klop met de mixer (of een vork) zacht en romig
• Schil de komkommer half om half en snij in 12 schijfjes
• Hol de komkommerschijfjes half uit, zodat een kuipje ontstaat
• Verdeel de roomkaas over de komkommerkuipjes
• Snij de rode paprika in fijne reepjes en garneer hiermee de hapjes
• Werk af met een draai peper van de molen en verse tuinkruiden