Zondagse kost: plaattaart met asperges

513

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Willy (65) uit Tessenderlo serveert plaattaart met asperges.

“Als onze papa kookt is het ganse gezin enthousiast, vele van onze mooiste momenten zijn dan ook samen aan tafel”

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be

Hoofdgerecht voor 2 met een salade of hapje voor 6

  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 g smeerbare geitenkaas
  • 400 g witte asperges
  • 150 g gerookte zalm
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • verse kruiden (dille en/of verse peterselie)

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200°C
  • Kook de asperges beetgaar in gezouten water
  • Hak de asperges in kleine stukjes
  • Rol het bladerdeeg uit een met bakpapier beklede bakplaat
  • Vouw de randjes 1 cm naar binnen prik gaatjes in de bodem met een vork
  • Besmeer het bladerdeeg met de geitenkaas
  • Verdeel de aspergestukjes en de gerookte zalm over het bladerdeeg
  • Snij de ui in halve ringen en verdeel over de plaattaart
  • Kruid met peper en zout naar smaak
  • Meng het eigeel van het tweede ei met een beetje water
  • Smeer dit mengsel uit over de randen van de plaattaart
  • Bak de plaattaart 25 minuten op 200°C
  • Kook ondertussen het overgebleven ei hard
  • Pel het en plet met een vork
  • Werk de bodemtaart af met de stukjes ei en verse kruiden