Zondagse kost: saucisseflare al tomate

846

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be. Vandaag serveert Delphine (33) uit Antwerpen saucisseflare al tomate.

“Dit lunch- of brunchgerecht is ideaal als Zondagse Kost omdat het simpel is, overheerlijk en proeft als Italië in je bord. Instant vakantiegevoel: CHECK!”


Dit heb je nodig (voor 4 personen)

2 rode uien
4 chipolata (of 2 grote)
tip: Gebruik twee verschillende soorten bv kip- en varkensworst
400 g kerstomaten
Olijfolie
4 el balsamicoazijn
Handvol verse basilicum
Grof zeezout

 Zo maak je het

  • Verwarm je oven op 180°C
  • Snij de rode ui in ringen
  • Snij de worsten in stukjes van +-3cm
  • Verdeel de uiringen en stukjes worst in een ovenschaal
  • Besprenkel met olijfolie
  • Zet de ovenschaal ongeveer 15 min in de oven, tot de worsten beginnen te kleuren
  • Halveer ondertussen de kerstomaten
  • Voeg de kerstomaten en 4 el balsamicoazijn toe
  • Schep om en plaats opnieuw 10 min in de oven
  • Haal uit de oven en voeg verse basilicum toe
  • Werk af met een snuifje grof zeezout

Overheerlijk met een stukje Frans brood!