Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week serveert Marleen (61) uit Hansbeke ons tartiflette met Reblochon. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Het leukste moment van de week is wanneer mijn zonen op zondag thuis komen eten, en dit is een van hun favoriete gerechten!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 1 kg aardappelen
  • 2 uien
  • 300 gr gerookte spekblokjes
  • 200 ml room
  • 50 ml witte wijn
  • 1 Reblochon
  • peper en zout
  • boter

Zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 180°C
  • Schil de aardappelen en kook ze halfgaar in gezouten water
  • Snij de aardappelen in schijfjes van ongeveer 2 mm dik
  • Snipper de ui en smelt een klontje boter in een pan en bak de ui glazig
  • Voeg het spek toe en bak even mee
  • Schik de aardappelschijfjes in een ingevette ovenschaal
  • Kruid met peper en zout
  • Verdeel de spekblokjes en de ui over de aardappelschijfjes
  • Meng de room met de witte wijn en giet dit over je schotel
  • Snij de Reblochon in plakken en bedek er de schotel mee
  • Zet de tartiflette 30 minuten in de voorverwarmde oven
  • Serveer met een frisse salade