Zondagse kost: Wafels met witte bonen (ipv boter!)

1983

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Lynn (27) Brugge: “Koken is mijn passie, ik probeer recepten steeds om te toveren naar een gezondere versie.”

Ingrediënten voor +/- 15 wafels:

400 g witte bonen (blik)
5 eieren
150 g bloem
16 g bakpoeder (1 zakje)
80 g stevia of sugarly
1 tl vanille extract
Kokosolie

Zo maak je het:

• Blend de witte bonen met de eieren tot een gladde massa
• Voeg nadien de rest van de ingrediënten toe en meng tot een egaal beslag
• Verwarm je wafelijzer op de hoogste stand
• Vet je wafelijzer in met kokosolie tegen het plakken
• Bak de wafels goudbruin
• Serveer met bloemsuiker en/of fruit naar keuze