Zondagse kost: zalmbrochette met pestopuree

751

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Ann-Charlotte (32) uit Otegem zalmbrochette met pestopuree. “Een ideaal zomers, zondags gerecht!”

De recepten worden telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia van Cookameal.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

300 g zalmfilet
1 courgette
Handvol verse tuinkruiden (peterselie, basilicum, bieslook)
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
500g kruimige aardappelen
Scheutje melk
2 el rode pesto
Peper en zout

Garnering: 1 el geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas, Balsamicoazijn, handvol rucola

Zo maak je het

• Snij de zalmfilets in een even aantal grote stukken (+-8)
• Snij de courgette in plakken van ongeveer 1 cm
• Rijg de zalm, met de plakken courgette, op spiesjes.
• Meng de fijngesneden tuinkruiden met de gesnipperde look en olijfolie, kruid met peper en zout
• Laat de brochettes marineren terwijl je de puree maakt
• Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water
• Pureer de aardappelen met een scheutje melk
• Roer de pesto door de aardappelpuree
• Proef en kruid eventueel bij
• Gril de zalm 2 à 3 minuten aan elke kant (grillpan of bbq)
• Serveer de pestopuree met de zalmbrochette
• Werk het gerecht af met rucola, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en een streepje balsamicoazijn