Elke week deelt een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Omdat we allemaal op de laatste dag van de week toch graag even lekker genieten? Deze week serveert Anneke (25 uit Wilrijk) peanut butter chocolate bars. Njammie!

Het recept is gekozen en klaargemaakt door Amylia van Cookameal. Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be. Wie weet schitter je straks in onze rubriek.

 

Mijn culinaire guilty pleasure… Een heerlijke traktatie voor jong en oud!

Dit heb je nodig (voor +- 8 personen)

120 g boter

250 g + 2 el smeuïge pindakaas

90 g droge volkorenkoekjes

snuifje zout

70 g poedersuiker

150 g pure chocolade

extra: rechthoekige siliconen vorm van ongeveer 20 op 30 cm

Zo maak je het

Smelt de boter met de pindakaas (250 g)

Verkruimel de koekjes

Meng de koekjeskruimels, het zout en de poedersuiker door de gesmolten pindakaas

Giet het mengsel in de vorm

Smelt vervolgens de chocolade met 2 el pindakaas

Giet deze tweede laag in de bakvorm

Meng de twee lagen met een tandenstoker of satéprikker, zodat je een marmereffect krijgt

Laat 20 minuten opstijven in de diepvriezer

Haal uit de vorm en snij in vierkanten

Bewaar de peanut butter chocolate bars in de koelkast