Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Nona Van Holle (18) uit Oudenaarde een heerlijke pastaschotel met zalm en erwten.

“Je maakt dit gerechtje op zaterdag al klaar en zondagmiddag kan je het in de oven steken terwijl jij lekker aan de apéro zit”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 400 g penne
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 600 ml melk
  • Sap en zeste van 1/2 citroen
  • 300 g zalmfilet
  • Erwten (vers of diepvries)
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Kook de penne al dente in gezouten water
  • Smelt de boter in een sauspan of een pan met dikke bodem
  • Voeg de bloem toe en laat ongeveer 2 minuten sudderen
  • Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de melk toe, blijf roeren om te voorkomen dat er klontertjes ontstaan
  • Zet de pan terug op het vuur en laat de saus indikken
  • Snij de zalm in blokjes en meng ze onder de saus
  • Voeg ook de erwten en de penne toe en roer om
  • Breng de saus op smaak met de citroen en zeste
  • Proef en kruid bij met peper en zout
  • Verdeel de pasta in een ovenschotel en werk af met een laagje Parmezaanse kaas
  • Verwarm je oven op 180° en plaats de pastaschotel 15 minuten in de oven

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be