Zondagse kost: penne met kip, appel en gele paprika

3277

Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Vandaag is Ria (62) uit Bolderberg aan de beurt met haar penne met kip, appel en gele paprika.

Ria over haar gerechtje: “Deze pasta is een favoriet in huis!” Het gerecht is gekozen en klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

1 ui

1 el lichtbruine suiker

2 appels

1 gele paprika

400 gr kipfilet

200 ml room

1 el mosterd

30 gr boter

handvol rucola

Zo maak je het

Snipper de ui

Snij de kip in reepjes

Verwijder het klokhuis van de appels en snij ze in blokjes

Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika, snij deze nadien in blokjes

Kook de penne al dente in gezouten water, maak ondertussen de saus

Smelt de boter in een ruime pan

Stoof de ui glazig

Voeg vervolgens de kip- en paprikablokjes toe en roerbak 5 minuten

Doe de appelblokjes erbij en schep om

Voeg de suiker, room en mosterd toe

Laat de saus enkele minuten indikken

Voeg de rucola toe en schep om

Giet de penne af en meng met de saus

Wil jij met je favoriete

zondagse kost ook een plekje in

onze krant veroveren? Mail dan

het recept met een foto van het

gerecht en jezelf naar

zondagsekost@dezondag.be