Zondagse kost: gegrilde asperges in ham met aioli

1685

Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Omdat we allemaal graag extra genieten op de laatste dag van de week. Vandaag is het de beurt aan Vera (65) uit Hasselt.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van Cookameal. Vandaag serveert Vera gegrilde asperges in ham met aioli. “Deze asperges zijn heerlijk als hapje, als hoofdgerecht geserveerd met aardappelen of om op zondag in een zachtgekookt eitje te dopen”

Dit heb je nodig (bijgerecht voor 4 personen)

12 asperges

1 eierdooier

1 el azijn

2 tenen look

5 el olijfolie

5 el maïsolie

12 plakjes Ganda ham

peper en zout

Zo maak je het

Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden

Snij de houtachtige onderkanten eraf

Breng een ruime pan water met zout aan de kook

Kook de asperges beetgaar in ongeveer 8 minuten

Doe de eierdooier, azijn, look, zout en peper in je blender

Zet de blender aan en voeg beetje bij beetje de olijfolie en vervolgens ook de maïsolie toe

Blend tot je een dikke egale saus krijgt

Tip: is je aioli iets te dik? Voeg dan een eetlepel kookvocht van de asperges toe

Wikkel de beetgare asperges in een plakje ham

Verwarm een grillpan (of je BBQ)

Grill de omwikkelde asperges kort aan beide kanten

Serveer met de aioli