Zondagse kost: Verlorenbroodrolletjes met appel en speculoospasta

1851

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag Debbie (28) uit Brasschaat.

Debbie (28) uit Brasschaat: “Mijn liefde voor lekker eten en drinken is al aanwezig van zolang ik me kan herinneren. In onze familie staan nieuwe smaken en culturen ontdekken ook echt centraal”, vertelt Debbie trots. “Zo gingen we toen ik klein was bijna wekelijks naar de exotische markt in Antwerpen, daar leerde ik onder andere olijven eten. Ondertussen kan je mij ook regelmatig achter de kookpotten vinden waar ik naar hartenlust experimenteer met nieuwe recepten.”

“Zelf verkies ik hartige gerechten boven zoete… behalve op zondag”, lacht Debbie. “Deze verlorenbroodrolletjes met appel en speculoospasta zijn geliefd bij jong en oud. Bovendien zijn ze zowel geschikt als stevig ontbijt als om te serveren bij een brunch. Oh, en ze zijn ook ideaal om restjes brood weg te werken. Een winner!”

Dit heb je nodig (voor 2 grote porties)

2 eieren

60 ml melk

Enkele druppels vanille-extract

8 sneetjes (volkoren) toastbrood

+/- 3 el speculoospasta

2 appels

Boter

Kaneelpoeder

Bloemsuiker

Zo maak je het

Schil de appels, snij ze in kwarten en verwijder het klokhuis

Snij de stukken appel in blokjes

Smelt een klont boter in een ruime braadpan

Doe de stukjes appel in de pan, kruid ze met kaneelpoeder

Roerbak de stukjes appel enkele minuten tot ze beetgaar zijn, zet opzij

Breek de eieren in een schaal

Voeg er de melk en het vanille-extract aan toe

Roer het los eiermengsel los

Rol het brood plat met een deegroller

Smeer de sneetjes brood in met speculoospasta

Schep er een lepeltje appels op

Rol de sneetjes stevig op

Wentel de broodrolletjes door het eierbeslag

Bak ze goudbruin in een klontje boter

Serveer de verloren broodrolletjes met een laagje poedersuiker en de resterende appelblokjes

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be