Zondagse kost: Ceviche van tonijn

484

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker.  Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Deze week delen Glenn (33) en Désiré (26) uit Diksmuide hun favoriete recept: “Perfect om te eten met vrienden of familie zonder dat je uren in de keuken moet staan, of als opener van een BBQ.”

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Hapje/voorgerecht voor 2 personen

  • 150 gr rauwe tonijn
  • 1 sjalot
  • 1 groene peper
  • 1 groene appel
  • 1 el verse koriander
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl gember
  • peper/zeezout

 Bereiding:

  • Snipper de sjalot
  • Halveer de groene peper, verwijder de zaadlijsten en snij in fijne blokjes
  • Hak de verse koriander en gember fijn.
  • Snij de tonijn in kubusjes van 0,5 cm.
  • Meng de tonijn met de sjalot, groene peper, gember en koriander
  • Voeg het limoensap toe, kruid met peper en zout en schep om
  • Laat de tonijn nu minstens 1u marineren in de koelkast
  • Snij plakjes van de appel (steek eventueel kleine cirkels uit)
  • Verdeel de gemarineerde tonijn over 2 bordjes
  • Werk af met enkele appelschijfjes, zeste van limoen en koriander

Smakelijk!