Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker.  Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Deze zondag is het de beurt aan Bart De Roeck (47) uit Aarschot.

 

Dit heb je nodig (voor 4 à 6 personen):

  • 200 g ricotta
  • 2 el lemon curd
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gr rode vruchten (mag ook diepvriesvruchten zijn)
  • 1 ei
  • 1 el suiker

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Meng de ricotta met de lemon curd
  • Rol het bladerdeeg uit
  • Schep het ricottamengsel in het midden van het deeg, laat ongeveer 4 cm rand vrij
  • Verdeel het fruit over het ricottamengsel
  • Bestrooi het fruit met de vanillesuiker
  • Vouw nu de randen van het deeg naar binnen
  • Bestrijk de randen met een losgeklopt ei en bestrooi met 1 eetlepel suiker
  • Zet de galette 30-35 minuten in de oven en bak goudbruin
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster
  • Serveer met slagroom of een bolletje vanille ijs

Smakelijk!