De tijd gaat supersnel. Het is een cliché, maar oh zo waar als je onderstaand lijstje bekijkt. Moeilijk te geloven dat dit allemaal al 10 jaar geleden gebeurde… Een throwback naar 2006!

1. Borat introduceerde de mankini

60755464

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan komt in 2006 in de zalen en zorgt voor héél wat controverse. Sacha Baron Cohen speelt de rol van Borat, een Kazachse journalist die door Amerika trekt. Hilarische scenes, grove uitspraken en natuurlijk de legendarische fluo-mankini. Hét begin van een ware hype!

2. The Crocodile Hunter sterft op 44-jarige leeftijd

tumblr_mk009oMb2V1s915a4o2_400

(bron)

Steve Irwin – beter gekend als legendarische The Crocodile Hunter – was een Australische dierenkenner en documentairemaker. In 2006 stierf hij op 44-jarige leeftijd tijdens het filmen van een documentaire. Hij werd door een pijlstaartrog gestoken in de borststreek en overleed kort daarna.

3. De Blackberry was dé hipste telefoon

In 2006 was er nog geen sprake van iPhones. Dé hipste telefoon toen was een Blackerry of een klaptelefoon. Of een hippe Nokia natuurlijk!

4. James Blunt trakteerde ons op ‘Beautiful’

james

(bron)

You’re beautiful, it’s trueeeeeeeeee. Jep, deze melige oorwurm van James Blunt werd ook tien jaar geleden op de wereld losgelaten. Ugh.

5. Justin Timberlake was bringing sexy back

giphy

(bron)

Voel je je al oud? Justin Timberlake bracht precies 10 jaar geleden z’n catchy single SexyBack uit. Justin: tijd voor een nieuwe comeback!

6. YouTube ging online

In 2006 kocht Google  YouTube en dat was de start van de legendarische filmpjessite. Ik kan YouTube ondertussen al niet meer missen!

7. Nintendo bracht de Wii uit

giphy

(bron)

Eind 2006 bracht Nintendo de Wii op de markt, de console met de revolutionaire motioncontroller. Jep, exact 10 jaar geleden stonden we vol verbazing te zwaaien met de controller voor ons televisietoestel. Iedereen heeft ongetwijfeld al een partijtje tennis gespeeld met de Wii!

8. Kate Ryan en haar kniezwengel


In 2006 trok Kate Ryan met haar hit Je t’adore naar het Eurovisiesongfestival. Haar fameuze ‘kniezwengel’ was big news. Kate eindigde op een twaalfde plek.

9. De eerste tweet ooit!

Jack Dorsey – co-founder  van Twitter – stuurde de eerste tweet ooit de wereld in!

10. Annelien Coorevits kreeg het kroontje van Miss België

(foto belga)
(foto belga)

Annelien Coorevits mocht het kroontje van Miss België precies tien jaar geleden opzetten! Ze is ondertussen gelukkig getrouwd met twee kindjes en presenteerde o.a. Temptation Island.