5 knotsgekke redactiebloopers

205

Journalisten zijn ook maar mensen. Af en toe sluipen er dan ook fouten in artikels die wij hier op de redactie krijgen toegestuurd. Schrijffouten, versprekingen, zelf uitgevonden spreekwoorden… noem maar op. Ook op de redactie mag er al eens gelachen worden…

Enkele recente voorbeelden van ‘bloopers’ die we nog net voor verschijning konden onderscheppen:

  1. Een medewerker uit de regio Boom heeft het over ‘de bekendste’ blinde deejay uit de regio. (Alsof er daar in Boom en regio nog een 10-tal andere blinde deejays rondlopen.)
  2. Een medewerker uit West-Vlaanderen kondigt een wedstrijd aan: “Je kan een ‘gratis’ weekend voor twee winnen in de Ardennen”  (Het zou er nog maar aan ontbreken dat de winnende prijs niet gratis was)
  3. Een medewerker uit Oost-Vlaanderen schrijft dat een gemeente een ‘defilibrator‘ heeft aangekocht.  (Een defibrilator bedoelde hij dus)
  4. Een medewerker uit de regio Antwerpen vindt een nieuw spreekwoord uit: “Wegenwerken kwamen roet in de appelmoes strooien”  (een samentrekking van 27 verschillende spreekwoorden?)
  5. Een West-Vlaamse medewerker heeft het over een muziekgenre dat we nog niet kenden: “Als afsluiter staat een Hip-Hond-band op het podium” (Snoop Dogg…misschien?, wij weten het niet hoor)