Na dertig speeldagen is er een punt gezet achter de reguliere competitie editie 2015-2016. Zulte Waregem kon optimaal profiteren van de nederlaag van Standard tegen KV Mechelen en pakt het laatste ticket voor play-off 1. Onderaan moet Oud-Heverlee Leuven na één seizoen opnieuw afscheid nemen van de eerste klasse, al zullen de Brabanders wel nog de licentie van Moeskroen proberen aan te vechten. Onze huisanalist Aimé Anthuenis stelde op de basis van al het competitiegeweld van de afgelopen maanden zijn ideale ploeg samen.

Doel: Matz Sels

“Sels is een van de grootste steunpilaren van AA Gent, vorig seizoen en nu nog steeds. Het is niet toevallig dat zijn naam bij Engelse ploegen over de tongen gaat als eventuele aanwinst. Toch was de keuze niet gemakkelijk. Ook Proto en Dutoit hebben me gecharmeerd.”

Verdediging: Canesin – Engels – Scholz – Acheampong

“Als centrale verdediger zou ik zeker kiezen voor Scholz van Standard. De Deen was een lange tijd out, wat de Luikenaars volgens mij zuur is opgebroken. Achteraan was het zwalpen voor hen. Het is niet toevallig dat na zijn wederoptreden Standard ook zijn klim in het klassement heeft ingezet. Dat de Rouches in de eindafrekening uiteindelijk tekort schieten voor play-off 1 kan je voor een groot deel verklaren door de afwezigheid van Scholz in het begin van het seizoen. Met hem er toen bij stonden ze nu bij de eerste zes. Ook Engels is sterk teruggekomen na zijn lange blessure. Hij is met zijn kracht een typische speler voor Club Brugge en bezit bovendien ook scorend vermogen op stilstaande fases. Op de flanken heb ik gekozen voor snelheid. Dan kom je al snel uit bij Acheampong die ook hoger kan spelen en voor Anderlecht Europees al vaak de boel gered heeft. Ook Canesin heb ik als rechtsachter opgesteld. Hij is de verpersoonlijking van de kracht van KV Oostende. Anderlecht moet wat betreft jeugdspelers keuzes maken, maar Canesin hebben ze misschien wat te snel van de hand gedaan.”

Middenveld: Defour – Kums – Trebel

“Voor het middenveld heb ik voor voetbaltechnische en stevige spelers gekozen die zowel offensief als defensief hun mannetje kunnen staan. Kums is outstanding bij AA Gent en kan niet ontbreken in dit type-elftal. Desondanks de moeilijke tijden bij Standard is Trebel nooit kopje onder gegaan. Hij is een van de beste middenvelders van de competitie en kan probleemloos tussen de beide zestienmeters opereren. Ten slotte heb ik ook Defour erbij gezet. Zonder hem is Anderlecht heel wat minder. In moeilijke omstandigheden bleef hij zijn rol spelen.”

Aanval: Dossevi – Depoitre – Hanni

“Als diepe spits gaat mijn voorkeur uit naar Depoitre, niet voor niets de runner-up in de Gouden Schoen dit jaar. Hij weet de goal staan en zorgt er ook voor dat zijn ploegmaats kunnen opschuiven. Op links binnenkomend in steun mag Hanni niet ontbreken. De Algerijn van KV Mechelen is voor mij de revelatie dit seizoen. Met zijn technische kwaliteiten, veertien doelpunten en een pak assists hoort hij ontegensprekelijk thuis in een topploeg. Dossevi haal ik erbij voor zijn snelheid en zijn kwaliteiten op vrije trappen. Ook één-tegen-één is hij heel sterk.”