Zondagse kost: asperges met Maltaisesaus en scampi

8325

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Deze week: Marc (63) uit Sint-Pieters-Leeuw. “Het witte goud geserveerd met de weinig gekende maar heerlijke Maltaisesaus is mijn favoriet.”

Dit heb je nodig:

Voorgerecht voor 4 personen

H oofdgerecht voor twee personen,

serveer met pasta

500 g asperges

Sap van 1 (bloed)appelsien

3 eierdooiers

Scheutje water

Sap van 1 citroen

75 g koude boter

16 grote scampi

Peper en zout

Cayennepeper

Verse peterselie

Zo maak je het:

Schil de asperges en kook (of stoom) ze gaar

Hou de asperges warm terwijl je de saus maakt

Kook het sap van de (bloed)appelsien tot de helft in

Doe de eierdooiers in een pannetje, doe er het citroensap en een scheutje water bij

Klop op een laag vuurtje in een 8 schuimig

Haal de saus van het vuur en voeg al roerende blokjes koude boter toe

Werk de saus af met het gereduceerde (bloed)appelsiensap

Proef en kruid bij met peper, zout en cayennepeper

Bak de scampi kort aan in olijfolie, kruid met peper en zout

Schik de asperges op een bord

Verdeel de saus over de asperges en schik de scampi er bovenop

Werk af met verse peterselie

 

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be