Zondagse kost: carpaccio van zalm met passievrucht

1767

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag een receptje van Ann uit Waasmunster.

“Mijn keuken kan je omschrijven als kleurrijk en kruidig. Ik hou niet van de typische Vlaamse kost, maar experimenteer graag met originele recepten en combinaties. Hiervoor haal ik inspiratie uit kookmagazines en kookboeken. Wij eten dan ook heel gevarieerd, want ik wil zo vaak mogelijk iets nieuws uitproberen. Het zal geen verrassing zijn: ik sta heel wat uren achter mijn kookpotten!”

Ik experimenteer graag met originele recepten en combinaties

“Deze carpaccio van zalm met passie is kort samengevat: ‘sjiek zonder moeite’. Zonder al te veel moeite tover je een heerlijk, fris, smaakvol en origineel gerecht op tafel. Tip: voor wie niet zo gek is op rauwe vis, deze marinade smaakt ook erg lekker bij kort gegrilde zalm.”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

500 g verse zalmfilet

2 passievruchten

Sap en zeste van 1 citroen

1 el olijfolie

Peper en zout

Cresson of tuinkers

Zo maak je het

Schep het vruchtvlees uit de passievrucht

Voeg het citroensap en de olijolie toe

Meng goed

Proef en kruid bij met peper en zout

Snij de zalmfilet in fijne plakjes

Verdeel de carpaccio van zalm over 4 borden

Lepel er de marinade over

Werk af met cresson of tuinkers, zeste van citroen en een draai peper van de molen

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be