Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Vandaag: Julie (11) uit Wevelgem: “Dikke kusjes aan mijn familie en vriendinnen die ik heel erg mis!’

 

 

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 100 gr boter (kamertemperatuur)
  • 65 gr kristalsuiker
  • 65 gr bloemsuiker
  • 65 gr amandelpoeder
  • 90 gr bloem
  • 65 mlr melk
  • 2 eieren
  • 1 tl amandelextract
  • 1 rol bladerdeeg
  • 125 gr confituur

Zo maak je het

Frangipanedeeg

  • Meng de zachte boter met de kristalsuiker in je keukenmachine
  • Doe er één ei, de bloemsuiker, het amandelpoeder, de bloem, de melk en het amandelextract bij en meng goed.

    Tip: Met deze hoeveelheid frangipanedeeg kun je vier carrés maken. Je kan de rest van het franginpanedeeg invriezen.

De carré confiture

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Rol het bladerdeeg open, snij het ronde vel in een vierkant of rechthoek
  • Hou de resten deeg bij voor de afwerking
  • Teken met mes een tweede vierkant in het grote vierkant maar snij niet door het deeg
  • Prik het middelste vierkant in met een vork
  • Bestrijk de binnenste vierkant met 1/4 van het frangipanedeeg
  • Verdeel de confituur over het frangipanedeeg
  • Snij de resten bladerdeeg in dunne repen en schik ze in een rastervorm op de confituur
  • Splits het ei en klop het eigeel los met een klein scheutje water
  • Strijk het bladerdeeg in met het losgeklopte eigeel
  • Bak de carré confiture 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven
  • Haal de carré confiture uit de oven en laat afkoelen op een rooster

Smakelijk!