Na 30 columns met mijn gedacht over iets of iemand, verneem ik graag uw gedacht over ons.

165

Pascal Kerkhove, directeur redactie De Zondag, mijmert elke week aan de ontbijttafel over de dingen des levens.

We willen graag uw brein prikkelen, uw ogen plezieren en uw hart regelmatig een beetje sneller doen slaan. Met die woorden spraken we op 17 maart in deze column onze ambities uit voor de vernieuwde Zondag. Het was enkele dagen voor de start van de lente, die zondag. De zon scheen, er waren nog geen verkiezingen en we keken hoopvol uit naar een eerste zege van Greg Van Avermaet in de Ronde Van Vlaanderen. Warmte is een goeie vriend van hoop, maar helaas geen garantie op winst. Vandaag is de herfst baas. Het regent en waait, we hebben nog altijd niet de regeringen waarvoor we lang geleden al stemden en Greg won De Ronde niet.

Als kleine jongen ging ik elke zondag bij regen, zon of wind naar het voetbal en schreeuwde mij de longen uit het lijf: ‘Geen woorden, maar daden geven Essevee.’  Bovenop de taalfout, strookte de slogan ook inhoudelijk niet altijd met de waarheid, waarna ik gaandeweg mijn geloof in de roodwitte kleuren verloor. Het is een van de weinige wijsheden uit die periode die ik mij vandaag graag herinner: woorden zonder daden leven zelden langer dan de laatste letter.  Eén keer kom je ermee weg, misschien zelfs een tweede keer maar nadien gelooft niemand jou nog. Mag het een eenvoudige hint zijn voor onze toppolitici en vooral de vele spindokters om hen heen?

Na zes maanden en 30 columns waarin ik mijn mening over iets of iemand met jullie deel, draai ik graag de rollen even om. Dankbaar voor wat we mogen doen, nederig met het oog op jullie antwoord op deze vraag: maakt De Zondag van jullie zondag een nog fijnere dag dan hij al is? Je weet wel, die dag waarop alles mag, veel kan en niets moet. Uw dag. Hoe sluit onze Zondag daar nog beter bij aan? En wat kunnen we daar met onze redactie voor doen? Welke onderdelen van De Zondag moeten (nog) beter? En hoe? Wat ontbreekt er, wat staat er te veel? De zondag is niet alleen uw dag, graag maken we van De Zondag ook nog meer uw krant. Jullie zijn met 1,5 miljoen. U leest het goed, 1,5 miljoen mensen die elke zondag in Vlaanderen De Zondag lezen. Dank daarvoor. Veel dank. Wij willen jullie dan ook graag blijven verdienen.

Maak er een fijne zondag van.

Uw suggesties: pascal.kerkhove@roularta.be