De 2021 beauty trends voor bruiden

826
Het dragen van haarbandjes, clips, diadeems en schuivertjes is een goedkope manier om je eigen stijl van individualiteit te voorzien. Ideaal om extra bling toe te voegen je look voor de huwelijksdag. (foto Getty Images)©SrdjanPav Getty Images
Het dragen van haarbandjes, clips, diadeems en schuivertjes is een goedkope manier om je eigen stijl van individualiteit te voorzien. Ideaal om extra bling toe te voegen je look voor de huwelijksdag. (foto Getty Images)©SrdjanPav Getty Images

Wedding season is upon us! Meestal betekent dit een overvloed aan festiviteiten, eten, drank én natuurlijk glamoureuze make-up en kapsels! Onze beauty-experte Sabine Peeters stoomt ons klaar voor het trouwseizoen.

De knaldrang is groot, maar de naweeën van het coronajaar 2020 laten zich nog steeds voelen: bijeenkomsten blijven klein, budgetten worden strak gehouden voor meer uitbundige feesten in de toekomst, en ook op beautyvlak zijn er invloeden te bespeuren. Zo pasten de make-up- en haartrends zich grotendeels aan aan onze mentale shift: aan de éne kant zien we bruiden die het afgelopen jaar hun natuurlijke look zijn beginnen omarmen en die deze gewoonte graag doortrekken naar de bruiloft. Aan de andere kant staan er bruiden die klaar zijn om eindelijk weer uit te pakken met een full blown glam look .

De internationale beautytendensen voor 2021 weerspiegelen alvast deze ambiguïteit, met toch steeds een gemene deler: bruiden willen zich op hun best voelen op de dag van hun bruiloft (dixit Randy uit Say Yes to the Dress ).

1. Haar accessoires

Haar accessoires gaan al een eeuwigheid mee en blijven ook nu ontzettend populair. Het dragen van haarbandjes, clips, diadeems en schuivertjes is een goedkope manier om je eigen stijl van individualiteit te voorzien. Geen wonder dus dat ook bruiden deze manier aanvatten om extra bling toe te voegen aan hun look voor de huwelijksdag. De klassieke tiara wordt bijgestaan door grote spelden met parels, stoffen bloemen en glitter allerhande, komende in alle vormen en maten. De perfecte manier om jouw persoonlijkheid extra in de verf te zetten!

2. Sleek versus textured

In de afdeling ‘kapsels’ zien we verder ook interessante tegenstellingen. Zo kiezen sommige bruiden graag voor een ultrastrak en volwassen opsteekkapsel of chignon, terwijl anderen de natuurlijke beweging en textuur van hun lokken willen benadrukken. Dit door een extra beach wave aan te brengen en het haar eventueel zacht opgestoken te dragen. Mijn ervaring zegt me alvast dat deze laatste trend een blijvertje zal zijn omdat meer en meer koppels een romantische, informele en ietswat boho trouwpartij prefereren.

3. Dramatic shine

(foto Getty Images)

Ben jij iemand die het woord ‘subtiel’ niét in het woordenboek heeft staan? Dan is deze trend helemaal de jouwe! Glitz & glam mogen weer, en die kan je trouwens op verschillende manieren integreren in jouw look. Door bijvoorbeeld glitters toe te voegen op het bewegend ooglid, of strategisch geplaatste highlighter aan te brengen. Of door enkele diamantjes nét boven de wimperlijn te kleven. Of wat dacht je van nog wat extra rode lipstick? Alles kan, alles mag, it is your time to shine !

4. No make-up make-up

Dit is ook weer een trend die al jaren meegaat, maar afgelopen jaar versterkt werd door het dragen van onze mondmaskers en het verplicht thuiswerken. We leerden met z’n allen onze natuurlijke schoonheid te omarmen en kiezen daarom vaker voor een make-up die onze natuurlijke glow benadrukt, zonder veel poespas of extra’s. Hierbij kan je bijvoorbeeld gaan voor een minerale foundation of een BB-cream in plaats van een dekkende versie. Denk ook aan het gebruik van een crème-blush, een subtiel vleugje gouden oogschaduw op de oogleden, enkele laagjes mascara en netjes gekamde wenkbrauwen.