Daniel Buschman is voorzitter van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB Vlaanderen). Regelmatig krijg je zijn tips over kopen en verkopen en huren en verhuren en het leven in een mede-eigendom.

De dagen worden korter, de bladeren vallen van de bomen, de herfst is in het land! Toch kan ook de herfst een prima moment zijn om je huis te presenteren voor de verkoop. Enkele tips waarmee je je woning aantrekkelijk kan maken voor potentiële kopers.

1. Houd het netjes buiten

Houd looppaden en je terras bladvrij. Enerzijds om je tuin netjes en aantrekkelijk te houden. Maar anderzijds om ervoor te zorgen dat kijkers tijdens de rondgang door jouw tuin niet uitglijden.

2. Geef kleur aan de tuin

In de herfst gaan de zomerbloeiers dood en verliezen veel planten en bomen hun bladeren. Veel kleur en groen verdwijnen hierdoor. Met herfstaccessoires, zoals pompoenen en herfstbloeiers, geef je je tuin weer kleur.

3. Zorg voor voldoende licht

De dagen worden zo kort dat het eind van de middag soms al schemerig is. Maar ook op sombere dagen kan het binnen de hele dag donker blijven. Zorg dat je tijdens een bezichtiging de lampen al aan hebt. Licht geeft kleur en sfeer aan een ruimte en zorgt voor een ruimtelijke beleving.

4. Maak het gezellig

De herfst is de periode dat we ons weer focussen op het interieur binnen. We hebben veel meer behoefte aan gezelligheid en warmte. Knus bij de haard zitten, kaarsjes aan en een plaid over je heen. Speel hierop in. Laat ook zien dat jouw woonkamer al die elementen heeft om er gezellig met z’n allen te vertoeven.

5. Kies voor de juiste temperatuur

Het kan in de herfst al flink koud worden. Zorg dat je woning tijdens een bezichtiging op temperatuur is. Niet te warm, maar zeker niet te koud.

www.cib.be of contacteer je CIB-makelaar