Een nieuw jaar vraagt om een vooruitblik naar alles wat we in 2022 in interieurland gaan te zien krijgen. Met de natuur als inspiratie borduren we dit jaar verder op de rustgevende stijl van het afgelopen jaar. Of misschien zijn we toch klaar voor meer kleur en gekkigheid? Ik som je graag de voornaamste trends op voor dit jaar!

Bruin is dé kleur die we veel gaan zien. Verschillende tonen op de wand, in stofferingen voor zetels en kussens, maar ook als houtkleur. Warme bruine en roodbruine houtsoorten combineren we met zachtgrijze en beige tinten op de wand. Ook de combinatie met vergrijsd hout kan. Het geeft een warmere look dan de zwart gebeitste meubels die we al meerdere jaren gebruiken.

Naast de zachte ton-sur-ton interieurs waar wit, beige en greige nog steeds erg populair zijn, komen ook hier de warmere kleuren meer en meer in trek. Terracotta en warme gelige zandtinten winnen aan populariteit. Maar we durven dit jaar ook helemaal voor kleur gaan. Fellere groen-, roze-, blauw-, geel-, lila- en roodtinten maken hun opmars. De jaren 80 Memphis-stijl lijkt haast zijn comeback te maken. Ook gekleurde neon als accent kan. Voor de durvers, die hun interieur een vrolijke smoel willen geven!

Zachte stoffen nemen de woonkamer over. Zoveel te fluffyer en aaibaarder, zoveel te beter. Grote organische zitelementen in zachte teddybeer- en boucléstoffen zijn een must have. Schurende stoffen en harde zitkussens zijn not done ! We willen onze cocoon zo cosy mogelijk maken!

De jaren 70-vormgeving zien we terugkomen in vele designs. Uitgesproken vormen en glooiende lijnen, soms zelfs met een futuristisch kantje. Dit keer wel uitgevoerd in zachtere natuurlijke kleuren. Eettafels en bijzettafels met zware zuilvormige poten zijn opvallende elementen in ons interieur dit jaar.

Een beetje gek doen kan geen kwaad. Durf dit jaar gaan voor dat ene unieke, speciale object. Een gek schilderij dat je vrolijk maakt of een opvallend gekleurd object waar je graag zit naar te kijken. Maak je interieur persoonlijker en geef opvallende en grappige objecten een voorname plek in je interieur. Dit jaar willen we vrolijkheid in ons interieur. Een gek, kunstzinnig kantje kan helpen!

 

Gekleurde neon als accent voor de durvers, die hun interieur een vrolijke smoel willen geven!

Naast de meer geometrische, kleurrijke en eclectische Memphis-stijl zien we aan de andere kant de verderzetting van de Boho en Japandi interieurs. Dit jaar krijgen ze echter een meer Wabi Sabi-vibe . Sobere, verweerde, imperfecte objecten in natuurlijke materialen en pure, elegante vormen.

Move over man-cave! De She Shed komt eraan! Niet meer alleen de man des huizes, maar ook de dames verdienen een extra plek. Ruimte voor ontspanning, wellness, meditatie, yoga, maar ook andere ontspannende hobby’s als schilderen, naaien en pottenbakken krijgen meer aandacht in ons interieur. Maar eigenlijk is het een ruimte voor iedereen. Door veel thuis te zijn de afgelopen twee jaar vinden we een leuke extra plek voor ontspanning of entertainment belangrijker dan ooit!

Ik ben erg benieuwd welke trends het grote publiek gaan vinden en welke weer snel gaan passeren. Een trend kan immers heel vluchtig zijn of net uitgroeien tot een echte blijver. Amuseer jullie ermee, en laten we er een creatief jaar van maken!