Van arty eyeliner tot nektapijt! Experte Sabine Peeters tipt de beautytrends voor het najaar

728
De mullet of het nektapijtje is helemaal terug. ‘Europees nektapijtkampioen’ Nicolas Vanderkelen geeft alvast het goede voorbeeld. (foto AFP)© AFP
De mullet of het nektapijtje is helemaal terug. ‘Europees nektapijtkampioen’ Nicolas Vanderkelen geeft alvast het goede voorbeeld. (foto AFP)

In de beautywereld zijn er altijd verschillend kampen, verschillende richtingen en duizend-en-één smaken. Trends vastgrijpen en benoemen is dus soms wat koffiedik kijken, en toch steken er dit najaar een aantal beautyverschijnselen bovenuit! Ik gids je er graag doorheen.

1. Lippen in de verf

Lipstick is officieel terug van nooit helemaal weggeweest, en dit op veel manieren, met verschillende texturen en kleuren. Om te starten kunnen we – al decennialang – niet naast de klassieke rode mond, in een strakke, glamoureuze versie of ‘stained’ voor dat French girl-effect. Daarnaast zien we een comeback van de chocoladebruine lippenstift. Deze trend vierde al hoogtij in de jaren 90 bij de iconische supermodellen zoals Christy Turlington en Naomi Campbell, en ziet er anno nu glossy en glanzend uit.

2. Natuurlijke wenkbrauwen

We zijn jammer genoeg niet allemaal gezegend met een Cindy Crawford-wenkbrauw, dus her en der bijtekenen en opvullen moet kunnen. Maar het dwangmatig en overmatig epileren mag stoppen, want we omarmen in 2021 weer de natuurlijke vorm van onze wenkbrauwen!

3. Volle wimpers

Nu trouwfeesten weer mogen, zien we ook een opmars van de klassiekere glam-looks, mét volle wimpers. Ga je graag voor het volledige bambi-effect? Vul je wimpers dan aan met valse plukjes. Dit vraagt wat oefening ( lees: véél oefening ), maar het resultaat mag er wezen!

4. Experimentele oogschaduw

Make-up is art, en daar horen levendige kleuren bij! Wil je er niet als een kleurboek bijlopen, maar hou je wel van een draagbaar en fris accent? Vervang dan bijvoorbeeld jouw zwarte eyeliner door een blauwe of groene versie, of zet je wangen extra aan met een rozige blush. Doenbaar én fun!

5. Walk the Liner

Voor wie zich niet kan vinden in het hele kleurenverhaal, heb ik goed nieuws: de zwarte liner-trend blijft standhouden en kan ingezet worden op verschillende manieren: sexy en smeulend met een smokey eye à la Måneskin of eerder grafisch en experimenteel volgens de popart-regels.

6. Healthy, shiny skin

In tijden van maskné en stresspuistjes lijkt een gezonde, glanzende huid wel het hoogste goed, het nieuwe, vaak onrealistische schoonheidsideaal. Want hoe hard je ook je best doet en investeert in je huid, niet iedereen is gezegend met een strak en gaaf exemplaar, en dat is oké. Het hoeft ons niet te weerhouden van make-upexperimentjes én een uitstraling vol zelfvertrouwen! Daarnaast illustreert deze healthy skin-trend ook dat we salut mogen zeggen tegen de zware contouring-gewoontes van afgelopen decennium. Geen extreme sculpting meer, maar de zachte omarming van jouw eigenheid.

7. Het nektapijt

De Belg Nicolas Vanderkelen werd onlangs verkozen tot de eigenaar van het beste nektapijt van Europa, en daarmee is het mullet-seizoen officieel van start gegaan! Business in the front, party in the back , maar wel voor de durvers! Deze jaren 80-trend werkt al langer aan zijn heroprijzing en bereikt dit najaar zijn weergaloze hoogtepunt, mede door bekende liefhebbers zoals Miley Cyrus en Barbie Ferreira.

8. De frou

Eén van de meest bekeken beauty-YouTubevideo’s van het afgelopen jaar bleek die waarin we onze eigen frou kunnen leren knippen. Klinkt logisch, want met de langdurige sluiting van de kapsalons werden we haargewijs aan ons lot overgelaten. Om nog maar te zwijgen van de huiselijke knipmomenten uit pure verveling (waar ik zelf schuldig aan ben geweest). Dus we kunnen hier spreken over een trend uit noodzaak, als gevolg van vele mislukte knipbeurten.