Ontbijtbabbel met zangeres Belle Perez: “De showbizz is mijn redding geweest”

1620
Belle Perez: “Toen die vraag een paar maanden geleden kwam, heb ik een traantje weggepinkt, eerlijk waar.” (foto SB)©sbedaux
Belle Perez: “Toen die vraag een paar maanden geleden kwam, heb ik een traantje weggepinkt, eerlijk waar.” (foto SB)©sbedaux

De sterren staan gunstig voor Belle Perez, zo beweert ze zelf. Haar concertagenda raakt stilaan gevuld, ze heeft een nieuwe zomerhit te pakken en in september zal ze de eerste vrouwelijke Vlaamse artieste zijn in het populaire Nederlandse tv-programma ‘Beste Zangers’, de Nederlandse versie van ‘Liefde voor Muziek’. “Ik wil echt niet pretentieus klinken, maar ik heb er ook heel hard voor gewerkt. Ik pluk nu de vruchten van mijn jarenlange inzet.”

De regen komt met bakken uit de lucht dwarrelen tijdens ons ontbijtinterview in Herentals. Toch schijnt in de aanwezigheid van Belle Perez altijd de zon en in gedachten hoor ik al zwoele Spaanse klanken. Belle straalt, en dat heeft zo zijn redenen. “Begin juli mocht ik na lange tijd voor het eerst weer een podium op. Het was een akoestische set in Berlare, voor een publiek van 200 man, maar het voelde alsof ik in het Sportpaleis stond. Ik had kriebels in de buik. En ik merkte dat het publiek dit ook enorm had gemist. Het was een superstart na al die corona-ellende. Stilaan raakt ook mijn agenda weer gevuld, wat een heel fijn gevoel is.”

Ben je dan niet ergens bang dat het toch weer misloopt? Het aantal besmettingen loopt weer fors op.

“Tuurlijk sluimert dat wel ergens in mijn achterhoofd. Bepaalde plannen staan nog steeds on hold omdat we gewoonweg niet weten wat er zal gebeuren. Vorige week stond ik nog op het podium in Nederland voor opnames van het Sterren Muziekfeest op het Plein . Dat was best bizar omdat ik plots voor een publiek van 2.500 man stond, samengepakt op één groot plein, zonder mondmaskers. Fans wilden na dat optreden ook een selfie, dat vond ik toch wat eng. Mijn ouders verblijven momenteel bij mij thuis en mijn mama krijgt volgende week pas haar tweede inenting. En mijn vader is hartpatiënt. Ik blijf dus wel voorzichtig. Maar tegelijkertijd geniet ik. Er zijn lichtpuntjes, de sterren staan gunstig. Na 21 jaar had ik gelukkig ook wel een financiële buffer opgebouwd, al had ik natuurlijk liever iets anders gedaan met die centjes.”

Het meest recente nieuws over jou is dat je meedoet aan de Nederlandse versie van ‘Liefde voor Muziek’. Als eerste vrouwelijke artiest uit Vlaanderen (na Milow als eerste mannelijke artiest vorig jaar).

“Toen die vraag een paar maanden geleden kwam, heb ik een traantje weggepinkt, eerlijk waar. Dat programma is de godfather van Liefde voor Muziek en loopt in Nederland al 13 seizoenen. Het is het best bekeken muziekprogramma bij onze noorderburen en een enorme eer om daar als Vlaamse artiest aan mee te mogen werken.”

De producer van Britney Spears heeft ooit aan de deur geklopt om ‘Hello World’ in te palmen voor Britney

Je blijft daar in Nederland dus razend populair.

“Ik weet niet hoe het komt, maar ik zit in hun hart. Ze hebben mij daar ooit omarmd, in 2005 of 2006 toen Que Viva la Vida de titelsong was van de Nederlandstalige versie van de animatiefilm Madagascar . Ik mocht daarna zo vaak optreden op het AVROTROS Muziekfeest op het Plein dat ik uiteindelijk gevraagd werd om het ook te presenteren, samen met Jan Smit. Gecombineerd was dat mijn springplank naar succes in Nederland. De media-aandacht is er altijd gebleven en ze zijn mij er ook blijven boeken.”

Je bent ondertussen 21 jaar actief als zangeres. Blik je wel eens terug op je carrière?

“Af en toe, ja. En ik denk niet dat ik het anders gedaan zou hebben, noch professioneel, noch in mijn privéleven. De showbizz is mijn redding geweest, hoe moeilijk ik het in het begin ook had om mijn draai te vinden. Ik kom uit een klein en warm arbeidersgezin, met een echte moederkloek. Dat mijn ouders mij destijds groen licht hebben gegeven om in Amerika te toeren en mijn passie te volgen, dat kan voor hen niet gemakkelijk geweest zijn. Dat besef ik nu pas, nu ik zelf een kind heb. Maar zo heb ik me wel kunnen ontwikkelen en de stiel kunnen leren. Een jaar lang heb ik daar getoerd, door de VS en Zuid-Amerika. Met Hello World stond ik in Mexico op plek 3 in de hitlijst, Disney pikte het nummer op, het was te horen in verschillende sitcoms wereldwijd. Zelfs de producer van Britney Spears heeft ooit aan de deur geklopt om Hello World in te palmen voor Britney, als opvolger van Baby One More Time . Ik ben eigenlijk te bescheiden om daar zo mee te koop te lopen. Mijn ouders hebben me altijd geleerd om bescheiden en beleefd te blijven. Maar ik ben wel heel trots op mijn carrière.”

Belle Perez treedt deze zomer nog vaak op: data vind je belleperez.com.