Flo Windey stelt eerste eigen programma ‘Club Flo’ voor: “Seks en drugs moeten uit die taboesfeer”

1670
Flo Windey: “Ik wil net dat Club Flo een safe space is voor al mijn gasten, bekend of onbekend.” (foto Daniil Lavrovski) ©DANIIL LAVROVSKI
Flo Windey: “Ik wil net dat Club Flo een safe space is voor al mijn gasten, bekend of onbekend.” (foto Daniil Lavrovski)

Nadat Flo Windey het internet veroverde met Flowjob , een populaire en veelbesproken YouTube-reeks over seks, staat de sympathieke presentatrice nu voor haar grote tv-debuut. In Club Flo , vanaf donderdag bij VTM 2, gaat ze op ontdekking in de wondere wereld van seks en verdovende middelen.

De afgelopen weken was Flo Windey al te zien in Club Flo Doc (ook bij VTM 2), waarin ze internationale seksdocumentaires voorstelde en besprak. Club Flo is de opvolger van Club Flo Doc en is het eerste eigen tv-programma van het Brusselse fenomeen dat eerder al (en nog steeds) online furore maakte. “Het is best een raar gevoel om nu een eigen tv-programma te hebben. Dit is echt heel anders dan zo’n YouTube-reeks. Flowjob was een kwestie van bijna onmiddellijke bevrediging: we maakten dat een maand van tevoren en dan werd het resultaat online gezwierd. Met het tv-programma zijn we nu al sinds juli bezig en pas komende week wordt het getoond. Alsof je al maanden zwanger bent en je op de geboorte wacht. Dat is wel even wennen als je van YouTube komt. Maar misschien is het resultaat wel nog bevredigender.”

Flowjob ging vooral over seks, nu komt er in Club Flo nog een ander thema bij: drugs.

Klopt. We gaan die thema’s overigens niet romantiseren. Het is niet de bedoeling om seks of drugs voor te stellen als iets wat heel cool is. Ik wil gewoon tonen hoe het is. Iedereen heeft seks en heel wat mensen komen – misschien vanop een afstandje – in aanraking met drugs. Toch blijft zeker dat thema drugs diep in de taboesfeer hangen. In de media wordt er vooral over drugs gesproken als een zware problematiek, terwijl het overgrote deel van de mensen die drugs nemen dat recreatief doet. Begrijp me niet verkeerd: het is nodig om mensen te waarschuwen over de gevaren van drugs, dat doen wij ook, maar als je enkel dat doet, behoud je die taboesfeer en gaan mensen in het geniep experimenteren.

Ben je niet bang dat daar veel reactie op zal komen? Misschien wil iedereen drugs wel in die taboesfeer houden.

Ik heb zeker schrik voor de reacties, maar voor mij is het geen optie om het in die taboesfeer te houden. Ik kan uiteraard begrijpen dat als je iemand kent die verslaafd is of geweest is, je dan misschien boos wordt als je er iemand zo openlijk over ziet praten op tv. Maar ik maak dit programma niet om de mensen aan te zetten tot drugsgebruik, integendeel. Ik wil gewoon dat iedereen voor zichzelf kan uitmaken: is dit iets voor mij of niet. Ik wil dat kijkers weten wat het inhoudt en waar je op moet letten als je toch beslist om drugs te nemen. Hoe blijf je safe, hoe vermijd je bad trips? Die informatie hebben we nodig.

Het is best een raar gevoel om nu een eigen tv-programma te hebben.”

Je krijgt in je programma ook BV’s over de vloer die openlijk over seks en drugs praten. Was het moeilijk om hen te overtuigen?

Tuurlijk, het zijn heel delicate thema’s. Ik merkte al heel snel wanneer ik een BV’s opbelde met de uitleg over Club Flo of hij of zij zin had om te komen. Ik voelde al snel aan wanneer iemand dat te moeilijk of te delicaat vond. En dat begrijp ik ook, daar heb ik alle respect voor. Je deelt immers persoonlijke informatie met mensen die je niet kent, en met de pers. Ik wil net dat Club Flo een safe space is voor al mijn gasten, bekend of onbekend.

Hoe voel jij je over het programma? Ben je tevreden met wat het geworden is?

Ik ben supercontent, maar heb wel veel schrik van wat anderen ervan vinden. Je moet weten dat ik heel onzeker ben. Ongetwijfeld zijn er nog veel zaken die verbeterd kunnen worden. En het is misschien ook zo’n programma waar je voor of tegen zult zijn. Ik ben alleszins benieuwd naar de reacties. Maar bovenal hoop ik dat de kijkers er iets van opsteken.

Is dit voor jou de start van een lange tv-carrière?

Geen idee. Ik zou het natuurlijk supertof vinden om met Club Flo een terugkerende show te hebben, maar tegelijkertijd ben ik heel realistisch. Van de ene op de andere dag kan het gedaan zijn. Als dit niks wordt, zal ik uiteraard teleurgesteld zijn, maar het was nooit mijn ultieme droom om tv-programma’s te presenteren. Ik ben radiojournalistiek en televisie gaan studeren omdat ik het zo interessant vond. Als ik straks ergens achter de schermen terecht kom, is dat voor mij ook goed.

Club Flo, vanaf donderdag 19 november om 21.45 uur bij VTM 2.