Onze woonexpert Bart Appeltans verklapt hoe jij de eindejaarssfeer in huis brengt

386
Kerst mag over the top zijn: gebruik kerstelementen in je hele interieur en de winterblues maakt geen kans meer. (foto Getty Images)©Anastasiia Krivenok Getty Images
Kerst mag over the top zijn: gebruik kerstelementen in je hele interieur en de winterblues maakt geen kans meer. (foto Getty Images)©Anastasiia Krivenok Getty Images

December is begonnen! We zetten een rechte lijn in naar de feestdagen! En als ik zo een beetje rondkijk in de straten merk ik dat de kerstbomen en sfeerverlichting al massaal hun plek hebben gevonden in jullie interieurs. De tijd dat Sinterklaas moest gepasseerd zijn vooraleer we de kerstboom bovenhalen, is voor velen al lang niet meer de gouden regel. We kunnen wel wat extra sfeer gebruiken in huis! Dus ik moedig iedereen aan om er dit jaar volledig voor te gaan! Maak jezelf en je gezinsleden goedgezind door het hele huis om te toveren tot een sfeervolle winterplek. Ik geef jullie alvast enkele tips wat je kan doen om er een leuk geheel van te maken.

1. De stijl van je winterdecoratie kan je op twee manieren aanpakken. Ofwel bouw je verder op de stijl van je huidige interieur en zoek je spullen die passen in je boho, jungle of Japandi interieur. Kerstdecoratie in dezelfde zachte tinten matching bij je interieur zorgt ervoor dat het geheel erg rustgevend en sfeervol blijft. Maar je kan het roer ook helemaal omgooien. Kerst is het uitgesproken moment om even gek te doen, en de heerlijke felle kleurtjes of traditionele rood en groen decoratie doorheen je interieur te gebruiken. Bij kerst kan kitsch ook gewoon heel leuk en zelfs stijlvol zijn!

 

2. Gebruik de decoratie die je al hebt en combineer ze deze maand met andere elementen. Zet je kamerplanten in een mooie gouden pot. Wissel je droogbloemen af met dennentakken. Gebruik je rieten manden om wat houtblokken in te leggen.

3. Je salontafel, lage wandkast, eettafel en keukeneiland zijn de ideale plekken om extra decoratie toe te voegen. Gebruik grote dienbladen en een mix van theelichthouders en kaarsen om extra sfeer te brengen. Ook lichtsnoeren kan je verwerken in een vaas, op een krans of rond je kamerplanten. Door in iedere ruimte extra sfeerverlichting toe te voegen, krijgt je interieur ’s avonds een magische en supergezellige sfeer.

4. Voeg wat leuke kussens of plaids toe aan je zitbank of in je stoelen. Durf te kiezen voor kussens met patroontjes, gouden stiksels of feestelijke stoffen. Ze geven je interieur deze maand wat extra cachet en gezelligheid!

5. Gebruik bloemen en takken die je interieur een winterse sfeer geven. Witte bloemen gecombineerd met takken en twijgen geven een winters effect. Bessentakken met rode, witte of blauwe bessen geven zowel vers als gedroogd een leuk accent!

6. Je eettafel mag er deze maand eigenlijk altijd wel wat feestelijker uitzien! Gebruik een mooie stoffen loper of onderleggers. Koop misschien eens eenvoudig goudkleurig bestek of leuke feestelijke glaasjes om het wat speelser te maken aan tafel! Zoek wat leuke theelichten, kaarsenhouders en decoratieve elementen uit die gewoon heel de maand op je tafel kunnen blijven staan.

7. Vergeet ook je buitenruimte niet. Waarom eens geen kerstboom buiten onder je overdekte terras , die je altijd leuk kan zien vanuit je keuken? Wat leuke schapenvachten over je tuinstoelen en een hoop bokalen en glazen vol kaarsen om het geheel af te maken!

Laat je kerstinterieur deze winter je pilletje zijn tegen de winterblues. Ga ervoor en ik ben ervan overtuigd dat je er heel veel plezier van zal hebben!