Vlaanderens meest succesvolle boysband is terug in de originele bezetting. Jimmy Samijn, Koen Bruggemans, Glenn Degendt en Jean-Marie Desreux vormen voor het eerst in meer dan 10 jaar opnieuw Get Ready!. Jean-Marie is er wegens familiale redenen niet bij tijdens de persbabbel, maar dat vangt Koen met een kwinkslag op: “We zijn nog maar herbegonnen en nu alweer gesplit!”

Dat is het verhaal van Get Ready! van de voorbije jaren, toch?

Koen: Op Qmusic waren ze er ook al een beetje de draak mee aan het steken.

Jimmy: Maar dit is eigenlijk de eerste en enige echte comeback van Get Ready! in de originele bezetting.

Koen: We zijn zoals Cher, die heeft ook al tientallen farewell-tours gedaan. (lacht)

Hoe kwam de comeback tot stand?

Koen: Vorig jaar is het management met het idee naar ons gekomen om iets te doen rond 20 jaar Get Ready. Glenn en Jean-Marie wilden opnieuw meedoen en toen we de nieuwe single hoorden, wisten we dat het goed zat.

Glenn: Intussen werken we aan een nieuw album. We hebben al een zestal liedjes opgenomen. Ik denk dat de fans verrast zullen zijn.

Toen ‘Diep (zo diep)’ uitkwam, werden jullie als eendagsvliegen bestempeld. Geloofden jullie er indertijd zelf in?

Glenn: Ik alleszins niet. Dat instant succes zou wel overwaaien, dacht ik.

Jimmy: Ik heb er altijd in geloofd. Ik had al ervaring als backing vocalist bij onder andere Dana Winner en ik had het gevoel dat het nu onze beurt was.

Koen: We zijn op het juiste moment begonnen. Er waren in Vlaanderen geen echte boysbands en internationaal was Take That net gesplit. Ik herinner me nog opnames van ‘Tien om te Zien’ waarbij de straat aan twee kanten was afgezet: aan de ene kant had je huilende Take That-meisjes en aan de andere kant had je hysterische Get Ready-fans. Dat was surrealistisch. Maar commercieel gezien, was het een gat in de markt.

Jullie worden nog steeds in het hokje van foute muziek gestopt.

Jimmy: We hebben ons daar nooit veel van aangetrokken. Als je dat doet, kan je beter meteen stoppen. En wat is foute muziek? Van ABBA werd dat ook gezegd, terwijl daar zeer knappe arrangementen bij zitten.

Glenn: Als je succes hebt, krijg je kritiek. Maar tegelijk zit je in een andere leefwereld, waardoor je de dingen anders bekijkt. We hadden wel mensen in de entourage die ons met beide voeten op de grond hielden.

Koen: Onze kledij was wel heel fout. Als je naar die oude videoclips kijkt, vraag ik me af waarom niemand ons beter heeft geadviseerd. (lacht)

Is er ooit ruzie geweest?

Jimmy: Niet echt. We waren het op een gegeven moment allemaal beu. We hebben bijvoorbeeld nooit ruzie gemaakt over geld of zo. Alles werd netjes door vier gedeeld.

Glenn: Eigenlijk door vijf, want onze twee managers kreeg een evenredig bedrag dat ze nog eens onderling moesten delen. Bij ons geen toestanden waarbij de manager met de helft ging lopen. We zijn er niet rijk van geworden.

Koen: Er is wel een periode geweest dat we niet met elkaar spraken. Maar kwaad bloed is er nooit geweest.

Er is nu een ‘Best of’ met jullie hits, maar ook met een selectie van minder bekende songs. Wat zijn jullie favorieten?

Glenn: Ik kan niet kiezen. Ik ben van alles fan. We komen zelf nog uit een periode waarin muziek fysiek tastbaar was. En er is veel witruimte om handtekeningen te plaatsen op de hoes. Dat is nodig, want ik heb de grootste handtekening. (lacht)

Koen: Doe mij maar ‘Eigen zin’. Het was een verademing eens iets anders te brengen ook. Er zit daar een zinnetje in dat verwijst naar Ben Crabbé die elke week de draak met ons stak. In dat lied weerklinkt wel wat woede en frustratie. Kijk, we zijn samengesteld door een management en ik besef dat mensen ons kitsch of plastic vinden. Maar we amuseren ons nog steeds en dat is het belangrijkste.

Info : www.getready.be

 

(Henk Malyster)