Zondagse Kost: havermoutwafels met braambessen

In elke editie van De Zondag zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Deze week stelt Màxime (27) uit Brasschaat haar favoriete recept voor: havermoutwafels met braambessen.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be. “Mijn favoriete ontbijt op zondag, een momentje van puur genot!”

Dit heb je nodig
-100 g havermoutvlokken, fijngemalen
-150 ml amandelmelk (of kokosmelk, sojamelk)
-2 eieren
-½ tl speculaaskruiden
-½ el kokosolie (voor het invetten van het wafelijzer)

Voor de topping:
handvol braambessen, platte kaas, agavesiroop

Zo maak je het
-Zet het wafelijzer aan in de hoogste stand
-Meng alle ingrediënten tot een glad beslag
-Smeer je wafelijzer in met kokosolie
-Giet beslag in het wafelijzer
-Bak de wafels ongeveer 5 minuten, tot ze goudbruin zijn
-Smeer opnieuw een beetje olie in het wafelijzer en bak de rest van de wafels
-Serveer de wafels met toppings naar keuze

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier