Het is er misschien het seizoen niet voor, maar wel het weer…: pusztagulash.
Ingrediënten (voor 6 à 8 personen)
- 1600 gr rundvlees
- 400 gr uien
- 2 kg aardappelen
- 100 gr wortelen
- 100 gr wortelpeterselie
- 3 groene paprika’s
- 3 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- paprikapoeder
- 1 tot 1,5 liter vleesbouillon (afhankelijk van de grootte van de ketel of kookpan)
- 1-2 Hongaarse kerspepers (pikant)
- 250 gr reuzel of boter
- zout
- komijnpoeder
- peterselie
Bereiding
- Hak de uien fijn en snijd het vlees in dobbelsteentjes.
- Bak de uien in de vetstof glazig, voeg de uitgeperste knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder en een weinig vleesbouillon toe en laat op laag vuur opkoken tot de vloeistof is verdampt.
- Voeg de vleesblokjes toe, zout die en roer regelmatig om tot alle vocht opnieuw is verdampt.
- Voeg nog een weinig vleesbouillon toe, dek de pan af en laat verder smoren.
- Voeg, als het vlees bijna gaar is, de in schijven gesneden wortelen, paprika’s, tomaten en aardappelen, de kerspeper en de in kleine blokjes gesneden wortelpeterselie toe.
- Laat alles ongeveer 20 minuten smoren en voeg dan de rest van de vleesbouillon toe.
- Dek de pan weer af en kook het vlees gaar.
- De goulash moet tamelijk pikant zijn.
Net zoals het EK lassen we twee rustdagen in voor deze rubriek.De volgende aflevering komt er op 25 juni aan.