Het EK op je bord (13): Hongarije

308

Het is er misschien het seizoen niet voor, maar wel het weer…: pusztagulash.

Ingrediënten (voor 6 à 8 personen)

  • 1600 gr rundvlees
  • 400 gr uien
  • 2 kg aardappelen
  • 100 gr wortelen
  • 100 gr wortelpeterselie
  • 3 groene paprika’s
  • 3 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • paprikapoeder
  • 1 tot 1,5 liter vleesbouillon (afhankelijk van de grootte van de ketel of kookpan)
  • 1-2 Hongaarse kerspepers (pikant)
  • 250 gr reuzel of boter
  • zout
  • komijnpoeder
  • peterselie

Bereiding

  • Hak de uien fijn en snijd het vlees in dobbelsteentjes.
  • Bak de uien in de vetstof glazig, voeg de uitgeperste knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder en een weinig vleesbouillon toe en laat op laag vuur opkoken tot de vloeistof is verdampt.
  • Voeg de vleesblokjes toe, zout die en roer regelmatig om tot alle vocht opnieuw is verdampt.
  • Voeg nog een weinig vleesbouillon toe, dek de pan af en laat verder smoren.
  • Voeg, als het vlees bijna gaar is, de in schijven gesneden wortelen, paprika’s, tomaten en aardappelen, de kerspeper en de in kleine blokjes gesneden wortelpeterselie toe.
  • Laat alles ongeveer 20 minuten smoren en voeg dan de rest van de vleesbouillon toe.
  • Dek de pan weer af en kook het vlees gaar.
  • De goulash moet tamelijk pikant zijn.

Net zoals het EK lassen we twee rustdagen in voor deze rubriek.De volgende aflevering komt er op 25 juni aan.