Het EK op je bord (13): Hongarije

Het is er misschien het seizoen niet voor, maar wel het weer…: pusztagulash.

Ingrediënten (voor 6 à 8 personen)

  • 1600 gr rundvlees
  • 400 gr uien
  • 2 kg aardappelen
  • 100 gr wortelen
  • 100 gr wortelpeterselie
  • 3 groene paprika’s
  • 3 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • paprikapoeder
  • 1 tot 1,5 liter vleesbouillon (afhankelijk van de grootte van de ketel of kookpan)
  • 1-2 Hongaarse kerspepers (pikant)
  • 250 gr reuzel of boter
  • zout
  • komijnpoeder
  • peterselie

Bereiding

  • Hak de uien fijn en snijd het vlees in dobbelsteentjes.
  • Bak de uien in de vetstof glazig, voeg de uitgeperste knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder en een weinig vleesbouillon toe en laat op laag vuur opkoken tot de vloeistof is verdampt.
  • Voeg de vleesblokjes toe, zout die en roer regelmatig om tot alle vocht opnieuw is verdampt.
  • Voeg nog een weinig vleesbouillon toe, dek de pan af en laat verder smoren.
  • Voeg, als het vlees bijna gaar is, de in schijven gesneden wortelen, paprika’s, tomaten en aardappelen, de kerspeper en de in kleine blokjes gesneden wortelpeterselie toe.
  • Laat alles ongeveer 20 minuten smoren en voeg dan de rest van de vleesbouillon toe.
  • Dek de pan weer af en kook het vlees gaar.
  • De goulash moet tamelijk pikant zijn.

Net zoals het EK lassen we twee rustdagen in voor deze rubriek.De volgende aflevering komt er op 25 juni aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier