De Zwitserse keuken is meer dan kaasfondue en raclette. Wij serveren vandaag een typisch Zwitsers dessert: Vermicelles, een zoete Zwitserse specialiteit gemaakt van kastanjes.
Ingrediënten:
- 1 kg tamme kastanjes
- ½ theelepel zout
- 2dl zout
- 1 vanillestokje
- 100 gram suiker
- 1dl (kook)room
- eetlepel Kirsch/Kersenbrandewijn
Bereiding
- Snij de kastanjes kruislings in en kook ze 5 minuten.
- Verwijder vervolgens de schilletjes en het bruine vel.
- Doe de gepelde kastanjes in een pan, zet ze net onder water voeg het zout toe en laat de kastanjes in 50 minuten gaar koken.
- Wrijf de kastanjes daarna door een zeef.
- Snijd het vanillestokje open en doe het samen met de melk in een pan.
- Breng het geheel aan de kook en voeg de kastanjepuree eraan toe.
- Laat het geheel al roerend inkoken tot een dikke moes.
- Voeg suiker en room toe en breng nogmaals aan de kook.
- Laat het afkoelen en voeg de Kirsch voor net dat beetje extra smaak aan de puree toe.
- Druk de kastanjepuree door een knoflookpers of zeef zodat het sliertjes worden.
Afwerking
Serveer de Vermicelles in een glazen ijscoupe met daarbovenop een lekkere toef verse slagroom.