Jeroen Meus: “Kinderpsycholoog voorkwam dat ik ontspoorde”

2808

Een week na Marieke Vervoort nam Jeroen Meus zijn intrek in Het Huis. Dan denk je: het contrast kan niet groter zijn. Marieke heeft alle pech van de wereld terwijl alles wat ‘Jerre’ aanraakt in goud lijkt te veranderen. Maar tot onze verbazing leren we een andere kant kennen van de succesvolle kok die grossiert in televisiesterren. We komen te weten dat hij als jonge tiener dreigde te ontsporen en de ingreep van een kinderpsycholoog nodig was om hem terug op de rails te zetten. En dat hij niet naar foto’s van zijn zoontje kan kijken zonder te ‘bleiten’.

Jeroen Meus 24 uur uit zijn drukke bezigheden plukken, is allesbehalve evident. Dat blijkt overduidelijk als interviewer Eric Goens arriveert in zijn hotdogrestaurant Würst. Er moeten eerst nog afspraken gemaakt worden met het personeel en enkele telefoontjes afgehaspeld worden voor hij wil vertrekken. In de villa duurt het nog enige tijd voor hij tot rust komt. Dat vijf delen van zijn Dagelijkse Kost-boeken aanwezig zijn, helpt hierbij.

R2015_A0003_1201777Wat komen we te weten tijdens de 24 uur in Het Huis, waarbij hij verrast wordt met het bezoek van zijn concurrente Sofie Dumont en van zijn vaste regisseur Kat Steppe?

Wist je al dat:

* Jeroen zelden Cola drinkt maar Duvel verkiest?
* Hij tijdens zijn opleiding in Frankrijk met zijn gezicht in de foie gras belandde na een klap toegediend door de chef?
* Jeroen 1,74 meter groot is en 77 kg weegt? En dringend aan zijn conditie moet werken want dat enkel tests uitwezen dat hij vijf jaar ouder lijkt dan hij werkelijk is?
* Hij op zijn trouwfeest ‘All i ever need is you’ van countryster Kenny Rogers als openingsdans koos?

De opvallendste en leukste quotes:

* “Niet vergeten dat ik jullie op elk moment kan bereiden hé” (tot de pony’s en de ezel in de wei)
* “Ah, gij kookt met een recept! Ik kook vanuit het hart (tot Sofie Dumont als blijkt dat ze het recept van haar cake met onkruid bij heeft)
* “Mijn liefde en respect voor haar is immens. Ze is mijn beste vriendin” (over Kat Steppe)
* “Ze is mijn rots in de branding (over echtgenote Stéphanie)
* “Van de 13 vakken had ik 11 buizen, alleen voor Lichamelijke Opvoeding en godsdienst was ik geslaagd (over zijn schoolresultaten)
* “Toen ik een jaar of dertien was, bracht mijn moeder me naar een kinderpsycholoog. Hij heeft me supergoed geholpen.” (over zijn wilde tienerjaren)
* “Waar heb ik dat aan verdiend, zo’n schoon en tof kind? (tot tranen toe bewogen over zijn zoontje Georges)

Pakje sigaretten gepikt

In de biechtkamer deelt Jeroen met de wereld dat hij ooit een pakje sigaretten heeft gestolen (en betrapt werd) maar dat hij voor de rest een zuiver geweten heeft. Zijn grootste zonde is dat hij te weinig tijd maakt voor zijn gezin. “Mijn vrouw zegt wel eens dat ze genoeg heeft van Jeroen Meus maar Jerre mist”. Thuis wordt Jeroen steeds Jerre genoemd… Waarna hij niet snel genoeg het huis kan uit stuiven want er moeten sms’jes beantwoord worden, keukenmedewerkers bijgestuurd, vergaderingen bijgewoond,…

Ontdek ook de schattigste foto’s van Georges, het zoontje van Jeroen!

Het Huis, dinsdag om 20.40u. op Eén.

Lees ook de andere reviews van Het Huis: Marieke Vervoort & Luc Appermont.

R2015_A0003_1201774