Kelly Pfaff gaat in nieuw VTM 2-programma op zoek naar ‘De Grootste Lefgozer’: “De adrenaline gierde vaak door mijn lijf”

903
Kelly Pfaff: “Ik ga zelf graag een uitdaging aan en heb van weinig schrik.” (foto VTM)
Kelly Pfaff: “Ik ga zelf graag een uitdaging aan en heb van weinig schrik.” (foto VTM)

Wie heeft het meeste lef en haalt zonder verpinken de zotste toeren uit in een spel van durven en bluffen? In het nieuwe VTM 2-programma ‘De Grootste Lefgozer’ gaat Kelly Pfaff op zoek naar de grootste durfal met het meeste lef.

Een ingenieur, een vastgoedexpert, een stewardess of een verzekeringsspecialist. Misschien bevestigen de acht kandidaten niet het clichébeeld van een onbevreesde daredevil , maar ze zijn het wel. Het zijn één voor één adrenalinejunkies, ze durven alles, kennen geen schaamte en deinzen nergens voor terug. Of dat beweren ze toch. Maar wie durft écht het meest en haalt de strafste toeren uit? In iedere aflevering onderwerpt host Kelly Pfaff de lefgozers aan twee zotte proeven om te testen wie zichzelf het verst kan drijven, zowel op fysiek als mentaal vlak. “De adrenaline gierde vaak plaatsvervangend door mijn lijf. Bij elke proef dacht ik: zou ik dit durven en hoe ver zou ik gaan? Maar dat weet je pas als je er echt voor staat. Zeggen dat je naakt durft liften, een random tattoo durft zetten of door vuur durft lopen en het dan ook effectief doen, het zijn bij wijze van voorbeeld toch twee andere dingen. Maar ik moet zeggen, ik ben onder de indruk van de kandidaten. Er zitten een paar echte zotten tussen!”

Na ‘Waar voor je Geld’ en ‘Expeditie Gooris’ ben je nu te zien als presentatrice van ‘De Grootste Lefgozer’. Ben je zelf zo’n lefgozer?

“Eigenlijk wel. Dat is ook de reden waarom ik heb toegezegd om dit programma te presenteren. Voor de duidelijkheid: dit is geen Fear Factor . Het gaat niet over extreme angsten, maar wel over lef. Durven de kandidaten het aan? Dat idee past wel bij mij. Ik ga zelf graag een uitdaging aan en heb van weinig schrik. Ik ben niet bang van ratten of slangen, hoogtes of kleine ruimtes. Het klopte dus wel voor mij. Bovendien lukte het me om mijn agenda voor die draaiperiode vrij te maken. Alle puzzelstukjes vielen met andere woorden in elkaar, met De Grootste Lefgozer als resultaat.”

Ik ben onder de indruk van de kandidaten. Er zitten een paar echte zotten tussen!”

Waren er opdrachten waar je zelf liever niet aan zou beginnen?

“Daar kan ik moeilijk op antwoorden zonder te verklappen wat de proeven zijn, maar laat het me zo stellen: surströmming, die ‘lekkernij’ uit Zweden bestaande uit gefermenteerde haring, vond ik verschrikkelijk. Die geur was niet te harden. Heel blij dat ik daar niet aan moest beginnen. (lacht)

Hoe heb je die opnameperiode beleefd?

“Ik vond het vrij pittig. Ik moest in dit format nogal strak blijven, ik mocht niet te veel emotie tonen. Maar dat was niet zo makkelijk. Als mijn moederhart bloedt, dan bloedt het. En vaak had ik veel medelijden met de kandidaten. Maar dat mocht ik dus niet laten zien. Dat maakte het behoorlijk intens. Toch heb ik zeker wel genoten. Het waren stuk voor stuk prachtige kandidaten, zo gemotiveerd en positief, en ook de crew was fantastisch.”

Wat zijn je tv-plannen nog hierna? Heb je de smaak van het presenteren nu helemaal te pakken?

“Als er iets op mijn pad komt dat me interesseert en het lukt om in te plannen in mijn agenda, dan ga ik ervoor. Maar het moet kloppen, anders begin ik er niet aan. Ik ben en blijf een vrij vogeltje, ik kan doen wat ik wil. Maar er komt nog wel wat aan in het najaar, al mag ik daar nog niks over zeggen.”

Een vervolg op ‘Expeditie Gooris’ toevallig?

“Wie weet. (lacht) Sowieso blijf ik reizen met Sam en met de kinderen. We hebben elkaar beloofd dat we dit de komende vijf jaar samen zouden blijven doen. En de kinderen mogen telkens de bestemming kiezen.”

‘De Grootste Lefgozer’, elke dinsdag om 20.35 uur bij VTM 2.