Kobe Ilsen: “Ik ben steeds enorm verliefd, maar na 4 weken is het telkens over”

7357

“De uitzending te veel” dachten we toen we vernamen wie de slotgast was in Het Huis. Niet dat we iets hebben tegen Kobe Ilsen, maar in vergelijking met eerdere figuren als Bart Peeters en Maggie De Block, leek de vrt-presentator wel erg licht uit te vallen. Aanvankelijk werd deze vrees bewaarheid, maar omdat Ilsen vrijuit praatte over zijn bizarre liefdesleven en zijn afwezige vader werd het toch nog interessant.

Hij is 33, de leeftijd waarop veel van zijn leeftijdsgenoten gesetteld zijn, maar aan het huis-boompje-beestje-cliché is Kobe Ilsen nog niet toe. Hij heeft de reputatie een rokkenjager en eeuwige vrijgezel te zijn. En dat zal nog wel even zo blijven, want zijn relaties hebben stuk voor stuk een erg korte houdbaarheidsdatum. “Ik kan nochtans enorm verliefd worden. Het is dan een soort oerkracht die me volledig onderuit haalt. Gevaarlijk, want dan zou ik alles opgeven, zelfs mijn job. Maar na drie tot vier weken is de verliefdheid over, je kan je klok er op gelijk zetten.” Dames die iets met hem willen beginnen, zijn bij deze dus gewaarschuwd!

R2015_A0008_12027745

Kak scheppen therapeutisch?

We kwamen ook te weten dat Kobe een echte stadsmens is. Hij knuffelde wel de ezel en de pony in de tuin van Het Huis, maar vroeg zich tijdens het uitmesten van de stal toch af wat mensen drijft om dieren te houden. Toen presentator Eric Goens opwierp dat het therapeutisch kan werken, kwam het antwoord meteen: “Kak scheppen? Een gin-tonic in een fancy bar is ook goede therapie hoor!”
Hij twijfelde even of de stad ook de ideale omgeving is als er kinderen in zijn leven komen, maar hakte dan resoluut de knoop door: “Wat is er belangrijker: twee bomen van elkaar kunnen onderscheiden of alle kleuren mensen gezien hebben? Ik ben ervan overtuigd dat kinderen die in een stad opgroeien toleranter zijn.”

Niet goed genoeg voor Studio Brussel

Bij velen komt Ilsen zelfingenomen over, maar in Het Huis gaf hij enkele malen blijk van zelfkritiek. Zo heeft hij spijt van een bericht dat hij naar persagentschap Belga stuurde om zijn relatie met model Kim Engelbosch aan te kondigen en nog meer van een mail die bij Studio Brussel rondging na zijn ontslag bij de radiozender. “Dat was echt erg. Ik was zwaar teleurgesteld en stuurde een bericht om mijn ongenoegen te uiten. Blijkbaar pakt de marketing de boel hier over, zo luidde de boodschap die ik stuurde naar alle belangrijke mensen bij Studio Brussel: Peter Van de Veire, Tomas De Soete, Ayco Duyster, Marc Coenen, noem maar op. Dat had ik nooit mogen doen. Ik werd er terecht buitengesmeten want ik was niet goed genoeg”.

Grootvader nam vaderrol over

Openhartig is hij ook als het gaat over zijn vader, die kort na zijn geboorte het gezin verliet. Zijn moeder stond er van de ene dag op de andere alleen voor. “Grootvader die twee huizen verderop woonde, werd onze vader. Mijn echte vader dook alleen op tijdens de jaarlijkse voorstelling van het amateurtoneel waarin ik meespeelde. Eenmaal gaf hij aan dat hij met me wilde praten, maar dat heb ik geweigerd. Ik wens hem niets slechts toe, maar wat hij doet, interesseert me niet. Ik heb wel nog contact met de kinderen uit zijn nieuwe relatie. Toen ik daar een hele wand vol gezinsfoto’s zag, moest ik wel even slikken. Hij verliet ons gezin, maar amper drie jaar later was het blijkbaar wèl het moment om volledig voor familiegeluk te gaan.”

Pistolets naar het hoofd gesmeten

Tien jaar zorgde zijn moeder alleen voor haar twee zonen, toen kwam er een nieuwe man in haar leven. “Toen Lode de eerste keer bij ons langs kwam, kreeg hij pistolets naar zijn hoofd. (lacht) Ik was immers de man in huis! Maar uiteindelijk kwam alles goed, hij heeft heel goed voor ons gezorgd.”
Zo goed zelfs dat Kobe en zijn broer Stijn hun oorspronkelijk familienaam (Bral) ruilden voor die van hun nieuwe papa. “Toen dat gebeurde, hebben Stijn en ik geboortekaartjes uitgestuurd. Het was de bedoeling om eerste een doodsbrief te zenden en een dag nadien een wedergeboortekaartje, maar dat zag ons moeder niet zitten. “ (lacht)

Kobe met broer Stijn aan de slag in de keuken van Het Huis. (foto's vrt)
Kobe met broer Stijn aan de slag in de keuken van Het Huis. (foto’s vrt)