Quiche met champignons, hazelnoten en gorgonzola

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be  – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week is het de beurt aan Joke (48) uit Deerlijk. Die serveert ons een heerlijke quiche.

Lezeres Joke is gek op koken en bakken. Dat doet ze in de eerste plaats voor zichzelf, maar nog veel liever voor anderen. Vrienden en collega’s mogen dan ook regelmatig meegenieten van haar creaties en kookexperimenten. Vandaag serveert ze ons quiche met champignons, hazelnoten en gorgonzola. “Ik maak regelmatig quiche klaar, een ideaal gerecht om restjes in te verwerken. Deze met gorgonzola is een van mijn persoonlijke favorieten”, vertelt Joke.

Quiche is een ideaal gerecht om restjes in te verwerken”

Een andere passie van Joke is haar job. Joke werkt als verpleegkundige in een woonzorgcentrum (WZC Heilige Familie Deerlijk). Zowel voor haar en alle collega’s, als voor de bewoners waren het pittige jaren. Aan de start van 2023 wil ze dan ook iedereen die werkt in de zorgsector, en in het bijzonder haar collega’s, een hart onder de riem steken. Joke: “Laten we van 2023 samen iets moois maken. Het zorgen voor elkaar en het er zijn voor elkaar is nu belangrijk dan ooit!”

Dit heb je nodig

1 ui

500 g champignons

1 el olijfolie

1 rol bladerdeeg

Handvol verse peterselie

5 eieren

150 ml melk

150 g gorgonzola

50 g hazelnoten

Peper & zout

Provencaalse kruiden

Extra: bakvorm van +/- 26 cm doorsnede

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 °C

Snipper de ui en snij de champignons in plakjes

Fruit de ui aan in olijfolie

Voeg de champignons toe en bak even mee

Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg en prik er een paar gaatjes in met een vork

Klop de eieren los met de melk

Kruid met peper, zout en Provencaalse kruiden naar smaak

Voeg de verse peterselie toe aan het eimengsel

Verdeel de champignons over de taartbodem

Verkruimel er de gorgonzola en een fijngehakte hazelnoten over

Giet hier het eimengsel overheen

Bak de quiche +/- 35 minuten in de voorverwarmde oven

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier