Maak kennis met onze nieuwe beautyexperte: Laure Vandendaele

169
Onze nieuwe beautyexperte Laure: “Ik zie mezelf in de eerste plaats als een echte ‘beautyfan’. Compleet met een uit de kluiten gewassen make-upcollectie en meer penselen dan een professioneel schilder.” (gf)
Onze nieuwe beautyexperte Laure: “Ik zie mezelf in de eerste plaats als een echte ‘beautyfan’. Compleet met een uit de kluiten gewassen make-upcollectie en meer penselen dan een professioneel schilder.” (gf)

De fascinatie voor beauty loopt als een rode draad doorheen mijn leven. Als kind keek ik al met grote ogen naar de parfumflacons van mijn moeder en rommelde ik stiekem in haar make-uptasje. Het was dan ook geen verrassing dat mijn professionele pad me naar die boeiende sector bracht. Vanaf vandaag mag ik me de nieuwe beautyexperte van jullie krant noemen. Een mooie bloedrode kers – of is een lippenstift toepasselijker? – op de taart.

‘Beauty-experte’ klinkt niet alleen goed, ik vind het vooral een hele eer om zo genoemd te worden. Maar eerlijk? Ik zie mezelf in de eerste plaats als een echte ‘beautyfan’. Compleet met een uit de kluiten gewassen make-upcollectie (kan je eigenlijk ooit teveel mascara’s hebben?) en meer penselen dan een professioneel schilder. 72 exemplaren om precies te zijn, ik heb ze deze ochtend nog geteld voor ik mijn favorieten hun zondagse wasbeurt gaf.

Ik kan me geen periode in mijn leven herinneren waarin ik niet in make-up was geïnteresseerd. Vanuit mijn meisjesslaapkamer runde ik parfumerie ‘Minnie’, wat weinig meer voorstelde dan een kaptafeltje met daarop netjes uitgestalde lege parfumdozen en dito flesjes die ik van mijn tante cadeau kreeg, maar de zaken gingen goed. Als kleuter smeerde ik de foundation van mijn moeder op mijn oogleden, mijn voorliefde voor de perfecte ‘no make-up make-uplook’ zat er duidelijk al vroeg in. Gingen we op zondag bij mijn grootmoeder eten, dook ik na het dessert stiekem in haar beautycase en poederde ik mijn gezicht spierwit en kleurde ik mijn wenkbrauwen in met een donkergrijs oogpotlood. Niet meteen mijn beste look, maar alle begin is moeilijk.

Ik mocht al de beautygeheimen van celebrities zoals Bella Hadid, Victoria Beckham en Angelina Jolie ontfutselen”

Rond mijn zestiende begon ik pas echt met make-up te experimenteren en trok ik naar school met een ongepaste smokey eye, op andere dagen smeerde ik een geweldige transparante gel-met-glitters op de jukbeenderen. Ter mijner verdediging: het jaar 2000 naderde met rasse schreden.

Internationaal modeblad

Na mijn studie journalistiek belandde ik op de redactie van een internationaal modeblad. Al snel werd duidelijk dat ik meer interesse had in de make-uplooks van de modellen dan voor de kleren die ze op de catwalk showden. Ik ging steeds vaker en steeds met meer plezier over beauty schrijven. Mijn job bracht me het afgelopen decennium op de meest fantastische plekken. Zo gluurde ik backstage tijdens de modeweken in Londen en Parijs en mocht ik de beautygeheimen van celebrities zoals Bella Hadid, Victoria Beckham en Angelina Jolie ontfutselen. Een paar jaar geleden volgde ik een opleiding tot make-upartiest en leerde ik pas echt de kracht van make-up kennen. De impact van een wenkbrauwpotlood of een lippenstift reikt vaak verder dan je zou denken, daar ben ik van overtuigd. Make-up is leuk, maar beauty is zoveel meer dan het laatste product dat viraal ging op TikTok.

Na twaalf jaar in de sector nog steeds nieuwsgierig naar nieuwe trends, innovatieve lanceringen en inspirerende verhalen in het steeds evoluerende beautylandschap. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om die vanaf vandaag wekelijks met jullie te delen, als beautyfans onder elkaar.