De resterende zes kandidaten van ‘De Mol’ gingen deze week naar cijfers zoeken op enkele pretparkattracties. Ze mochten met een familielid ontspannen in een ouderwetse drive-inbioscoop en beleefden tot slot een heuse Mexicaanse standoff. Het was game-over voor dokter Steve. Onze ‘De Mol’-watcher Renzo Verdonckt werpt opnieuw een blik op de voorbije aflevering.

HET PRETPARK

Aan de ingang van La Feria de Chapultepec wordt de groep opgewacht door Gilles De Coster. Achter hem zijn lockers te zien. In drie daarvan zit 1000 euro. Om deze te bemachtigen moeten de spelers de juiste kluisjes zien te openen. In duo’s moeten ze bij verschillende attracties op zoek naar het nummer van een kluis. Ze krijgen hiervoor één uur de tijd en worden aangemoedigd door de mascottes van het pretpark.

Pascale en Bahador hebben de cruciaalste taak: zij moeten in het gezelschap van een groepje kinderen een spiegelpaleis, een ballenkraam en kindermolen opzoeken. Tevens dienen ze bij de andere twee duo’s langs te gaan om hun bekomen cijfer te verzamelen. Bahador vergist zich meermaals bij te tellen, terwijl Pascale dan eerder tijd lijkt te verliezen met de kindjes. Er gaat ook tijd verloren wanneer ze het spiegelpaleis voor een tweede keer doen.

Joke en Lloyd gaan op de Los Troncos, beter gekend als de boomstammetjes. Ze krijgen een zaklamp mee, want in de tunnel die ze passeren hangen wiskunderaadsels. Als ze deze oplossen dan bekomen ze het cijfer van een kluisje. Joke maakt een rekenfout, maar wordt meteen door Lloyd verbeterd. Ze slagen er in om de oplossing aan Bahador en Pascale door te geven.

Pieter en Steve komen aan bij een hevige rollercoaster. Dit duo krijgt op de rit een droodle te zien. Deze moeten ze bij de fotofinish uitbeelden, zodat Pascale en Baha het woord in het groene boekje kunnen opzoeken. De pagina geeft namelijk het nummer van een kluisje aan. De arts en de priester komen vrij snel achter het woord ‘achterstand’. De methode waarop het duo het woord wil uitbeelden (letter per letter) is niet de handigste. Wanneer Steve zich misselijk voelt, adviseert zijn teamgenoot hem om even te rusten. Hoopte Pieter zo tijd te rekken en voor verwarring te zorgen op de foto’s?

Van de cijfers die Bahador en Pascale bekwamen, zijn er twee de juiste. Dat levert de groep 2000 euro op.  Vervolgens zegt presentator Gilles dat ze daar nog eens 1000 euro bij kunnen doen door achter de juiste mascotte te gaan staan. De mensen in de dierenpakken zijn namelijk de familieleden van de kandidaten. Ieder gaat correct staan, waardoor de groepspot nogmaals stijgt.

DE DRIVE-IN CINEMA

Iedere speler mag met zijn of haar familielid in een wagen plaatsnemen. Het konvooi trekt naar Autocinema Coyote, een drive-in bioscoop waar die avond zes filmfragmenten worden vertoond. Na elk fragment wordt een vraag gesteld waaraan een bepaalde geldwaarde vasthangt. Er kan in totaal 10.000 euro verdiend worden. Maar zoals steeds is er een addertje onder het gras. Wie de vraag goed beantwoordt krijgt de keuze om verder te spelen of om stoppen en met hun familielid naar een hotel te gaan. Hoe langer ze spelen, hoe meer geld er verdiend kan worden. Maar wie geen goed antwoord kan geven, zal de nacht met diens bezoeker in de wagen moeten doorbrengen. Het geld dat die persoon tot dusver verdiend heeft, gaat dan wel verloren.

Steve en Pieter lossen de vraag over ‘Bridget Jones Diary’ goed op en dat levert hen elk 25 euro op. Voor de arts is dat genoeg; hij gaat met zijn echtgenote naar het hotel. De vraag over ‘The Hangover’ heeft iedereen juist. Hierop besluit Bahador met een miezerige 50 euro de opdracht te staken. Lloyd en Joke scoren elk 100 euro op de vraag over de film ‘Trainspotting’. Zij besluiten om verder te spelen. Iedereen heeft ook de vraag over ‘Scream’ juist en bekomt zo 200 euro. Voor Joke, Pascale en Lloyd is het genoeg geweest. Pieter en zijn broer blijven verder spelen. Dit blijkt echter de foute beslissing, want zowel de vraag die bij ‘Interstellar’ hoort als die over ‘As Good As It Gets’ beantwoorden de heren verkeerd. Pieter verliest zijn verzamelde bedrag en moet genoodzaakt in zijn wagen overnachten, terwijl de anderen samen met Gilles het glas heffen in een luxueus hotel. De pot wordt met 1025 euro gespekt.

THE MEXICAN STANDOFF

Op dag 13 trekt de groep naar het vervallen shopping center Acropolis. Daar mogen de kandidaten één voor één naar binnen met een budget van 1000 euro dat ze naar believen mogen spenderen aan enkele luxe-artikelen. Ze krijgen een winkelkar ter beschikking en mogen op de hulp van hun familielid rekenen. Onderweg ontdekken ze ook dat ze hun bedrag aan een goed doel kunnen schenken. Elke kandidaat komt uiteindelijk bij Gilles terecht. Hij legt hen uit dat ze zullen spelen voor de inhoud van hun winkelkar of dat ze die kunnen inruilen tegen drie pasvragen. Iedereen moet een keuze maken.

In een open gedeelte van de Acropolis staan de zes deelnemers tegenover elkaar. Ze hebben ieder een paintballgeweer met daarin één kogel. Ze krijgen enkele minuten de tijd om elkaar te vertellen wat ze gekozen hebben. Vervolgens zullen ze tijdens een Mexican standoff gelijktijdig een schot lossen. Wie geraakt wordt, verliest hetgene waar hij of zij voor gekozen heeft. Als alleen de spelers die voor de pasvragen gingen geschoten zijn komt er 3000 euro in de pot. De familieleden kijken vanop het balkon toe.

De groep begint meteen te overleggen, maar ieder van hen zegt voor de inhoud van de winkelkar te gaan. De spelers kijken elkaar wantrouwig aan. De paranoia wordt compleet als Gilles hen halverwege de tijd vertelt dat niet iedereen de waarheid heeft gesproken. Pieter vertrouwt Steve niet, terwijl Bahador Joke niet gelooft. Het vuur wordt geopend: de dames schieten elkaar af, Lloyd wordt geraakt door zowel Steve als Baha, Steve krijgt een verfkogel van Lloyd en Bahador wordt getroffen door Pieter. De priester wordt als enige niet geraakt en krijgt de inzet van zijn shoppingronde. Hij koos ervoor om geld te schenken aan een goed doel. Joke en Lloyd lieten zich door de jokers verleiden, maar Steve, Pascale en Bahador kozen voor het goede doel. De proef mist lukt en de groepspot blijft steken op 16.725 euro.

EINDE VAN DE RIT VOOR STEVE

Na afscheid te nemen van de bezoekers, maken de kandidaten opnieuw de test. Wie deze als slechtste maakt, mag meteen zijn of haar geliefde achterna reizen. Bij de eliminatie wordt eerst de naam van Lloyd op de laptop ingetypt. Hij krijgt een groen scherm te zien. Ook Joke mag door naar de volgende aflevering. Voor arts Steve houdt het avontuur op. Hij krijgt een rood scherm en moet de groep onmiddelijk verlaten. En zo waren ze nog met vijf: vier spelers en één mol!

VERDACHTEN

Voor mij blijft Bahador het spel op slinkse wijze beïnvloeden. Hij zat bij het duo dat de meeste invloed had in het pretpark en trok daarna met slechts 50 euro naar het hotel. Pieter toont zich steeds meer van zijn competetieve kant , maar laat daarbij ook veel steken vallen.

Wie is jouw Mol? Speculeer mee op wieisdemol.be