Het nieuwe tv-seizoen start met verschillende knallers: van de Verhulstjes tot ode aan muzikale iconen

248
Elodie Ouédraogo en Otto-Jan Ham, straks (wereld)top in het tijdrijden? In ‘De tijd van ons leven’ gaat het duo alvast de uitdaging aan. (foto VRT)
Elodie Ouédraogo en Otto-Jan Ham, straks (wereld)top in het tijdrijden? In ‘De tijd van ons leven’ gaat het duo alvast de uitdaging aan. (foto VRT)

Na een zomer vol sportuitzendingen, herhalingen en hier en daar wat nieuwe programma’s, vinden de Vlaamse zenders het nu hoog tijd om het nieuwe tv-seizoen helemaal op gang te trekken. Dat doen ze met tal van nieuwe formats én bekende titels. Een greep uit het aanbod:

Eén

Onverwacht

In het nieuwe Onverwachttrekt Iluna (16 jaar), samen haar moeder Stephanie Planckaert, op ontdekkingstocht in de wereld van seks en zwangerschap bij Iluna’s leeftijdsgenoten. Op VRT NU is daarnaast de zesdelige webreeks Meer onverwacht , een samenwerking tussen Eén en MNM, te vinden. Hierin gaan Iluna en MNM-dj en seksuologe Lotte Vanwezemael met enkele jongeren dieper in op thema’s als verliefdheid, seksuele geaardheid en sexting.

Vanaf maandag 30/8.

Let’s talk about sex

Fotografe Lieve Blancquaert zoekt uit hoe mannen en vrouwen, op verschillende plekken in de wereld en in verschillende culturen, omgaan met liefde, relaties, gender en seks. In zeven afleveringen, op zeven verschillende bestemmingen, probeert Lieve zicht te krijgen op hoe de wereld seksualiteit beleeft. Telkens met een andere focus, eigen aan de plek waar ze is.

Vanaf woensdag 1/9.

De tijd van ons leven

In De tijd van ons leven strijden Elodie Ouédraogo en Otto-Jan Ham tegen de beste tijdrijders ter wereld, maar vooral tegen zichzelf, een half jaar lang. Kunnen zij zich, geruggesteund door de gerenommeerde experten van de KU Leuven, op zes maanden omvormen tot tijdrijders van een professioneel niveau? Hun doel: deelnemen aan het WK tijdrijden.

Vanaf donderdag 2/9.

 

Keren komende week terug op Eén: Spoed 24/7 (30/8), Durf te vragen (31/8), Loslopend Wild (31/8), Is er een dokter in de zaal? (2/9), De Columbus (5/9).

VTM

Red Light

Drie vrouwen raken verstrikt in de wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting in Antwerpen en Amsterdam. Vanuit volledig verschillende werelden raken de levens van deze vrouwen gaandeweg met elkaar verweven en komen ze tot het besef dat ze elkaar nodig hebben om te overleven. In Red Light verzamelt de strafste cast van de Lage Landen, met naast hoofdrolspeelsters Maaike Neuville, Halina Reijn en Carice van Houten ook namen zoals Geert Van Rampelberg en Koen De Bouw. De reeks sleepte al verschillende prijzen in de wacht.

Vanaf maandag 30/8.

The Best Of

Vlaanderen kiest de top vijf van hún muzikale iconen: De Kreuners, Natalia, Dimitri Vegas & Like Mike, Raymond van het Groenewoud, Axelle Red, De Mens, Urbanus en Gorki. Zij worden verrast met een uniek concert van meer dan 40 collega-artiesten van eigen bodem. Zij overgieten de hits met een persoonlijk sausje. Welke nummers zijn het populairst en wat is de absolute nummer 1? Een avond vol verrassingen.

Vanaf dinsdag 31/8.

 

An Lemmens prestenteert ‘The Best Of’, een muzikale ode aan onze muziekiconen. (foto VTM)An Lemmens prestenteert ‘The Best Of’, een muzikale ode aan onze muziekiconen. (foto VTM)

 

Keren komende week terug bij VTM: Snackmasters (30/8), Belgium’s Got Talent (3/9).

Play4

 

De Verhulstjes Saint-Tropez

Bienvenue à Saint-Tropez! Want dit seizoen verwelkomen De Verhulstjes ons in hun prachtige villa aan de Franse Rivièra. De badstad die wereldberoemd werd door de ravissante Brigitte Bardot, de kolerieke doortocht van Louis de Funès en de vele amoureuze en glamoureuze avonturen van de rich and famous . Gert en zijn Verhulstjes verloren er hun hart aan zon, zee en rosé en brengen er hun verdiende zomervakantie door.

Vanaf maandag 30/8.

 

De Verhulstjes zijn terug. In het tweede seizoen van deze kijkcijferhit wordt de familie gevolgd tijdens hun vakantie in Saint-Tropez. (foto Play4)De Verhulstjes zijn terug. In het tweede seizoen van deze kijkcijferhit wordt de familie gevolgd tijdens hun vakantie in Saint-Tropez. (foto Play4)

 

Viervoeters

Hoewel heel wat mensen op zoek zijn naar fijn hondengezelschap, komen ze maar al te vaak terecht bij malafide broodfokkers. Ondertussen wachten jaarlijks nog steeds zo’n 4.000 honden in het asiel op een nieuwe thuis. In Viervoeters gaan Vlaanderens liefste hondenfluisteraars Dominique Van Malder en Joris Hessels proberen om dat probleem op te lossen. Zij willen zoveel mogelijk honden koppelen aan nieuwe baasjes en hen opnieuw een warm nest bezorgen.

Vanaf woensdag 1/9.

 

Keert komende week terug op Play4: Scheire en de Schepping (31/8).

Canvas

Het Scheldepeloton

Het Scheldepeloton vertelt in zes afleveringen het verhaal van vijf jonge wielrenners uit het Gentse. Ze leren elkaar kennen op hun trainingstochten langs de Schelde en vechten samen voor dezelfde droom: profwielrenner worden. Een voor een maken ze de droom waar, maar de weg naar de roem is bezaaid met vele hindernissen.

Vanaf maandag 30/8.

Kinderen van de migratie

Na Kinderen van de kolonie, de collaboratie, het verzet en de Holocaust focust Canvas met Kinderen van de migratie op een ander belangrijk hoofdstuk in onze naoorlogse geschiedenis. Vanaf WO II tot ver in de jaren 70 heeft België duizenden arbeidsmigranten naar hier laten komen. Vele anderen volgden uit eigen beweging. Ze waren welkom, want de boomende Belgische industrie had arbeidskrachten nodig. De meesten lieten ook hun kinderen overkomen, bouwden hier een leven uit. Samen legden ze de kiem voor de diverse maatschappij waarin we vandaag leven.

Vanaf dinsdag 31/8.

Om naar uit te kijken later dit najaar

Klopjacht (Play4)

Kan je in België van de ene op de andere dag van de radar verdwijnen? Wie kan je vertrouwen wanneer iedereen naar jou op zoek is? Hoe blijf je uit handen van de opsporingsdiensten? Play4 gaat met het gloednieuwe programma Klopjacht de uitdaging aan. In een zenuwslopend kat- en muisspel proberen 12 Vlamingen 17 dagen lang uit handen te blijven van gespecialiseerde opsporingsdeskundigen.

Taboe (Eén)

Dit najaar is het langverwachte tweede seizoen van het zeer gesmaakte Taboe – dat zelfs genomineerd werd voor een Emmy Award en tal van internationale remakes kreeg – te zien op Eén. Philippe Geubels trekt er opnieuw op uit met mensen met wie je eigenlijk niet zou mogen lachen. Dit keer trekt hij naar een huis in de Ardennen.

K2 zoekt K3 (VTM)

Vlaanderen en Nederland leven mee met de meest spraakmakende zoektocht van het jaar: die naar een nieuw K3’tje. Kürt Rogiers en de Nederlandse Tooske Ragas leiden de grote show in goede banen. Het wordt spannender dan ooit. Want nog vóór de kandidaten voor de 100-koppige publieksjury staan, moeten ze eerst twee professionele jury’s trotseren. Natalia en zangeres Samantha Steenwijk beoordelen in de hoor-jury het zangtalent, Ingeborg en de flamboyante Gordon gaan in de zie-jury op zoek naar de K3-factor.