Onze beauty-experte Sabine Peeters verklapt haar favoriete celebrity beautymerken: De schoonheid van de sterren

145
Selena Gomez mikt met ‘Rare Beauty’ op diversiteit en realistische schoonheidsidealen. (foto Photo News)© Photo News
Selena Gomez mikt met ‘Rare Beauty’ op diversiteit en realistische schoonheidsidealen. (foto Photo News)© Photo News

Skincare, make-up, bodycare, parfum… De beauty-industrie vertakt in vele richtingen en blijkt daarbovenop ook nog eens één van de meest flexibele en lucratieve sectoren te zijn. Want in tijden van crisis is een schoonheidsproduct een betaalbare manier om luxe in huis te brengen. Een bevinding die ook bij vele celebrities is binnengekomen, en waarvan ook zij dus graag -terecht een graantje meepikken. Maar welke bekende figuren stralen genoeg geloofwaardigheid uit en zijn het volgen waard? Ik verzamelde alvast enkele van mijn favorietjes voor jou!

Venus Williams – Eleven by Venus

Zevenmaal enkelvoudig Grand Slam-kampioene én ex-nummer 1 op de tenniswereldranglijst en Venus Williams spendeert dagelijks ettelijke uren in de buitenlucht, met een verhoogde kans op huidschade als gevolg. Niet verbazingwekkend dus dat zonnebescherming haar meest gegeerde beauty-item is! Met het merk ‘Eleven By Venus’ brengt deze topatleet getinte lippenbalsems, een zonneserum en semi-matte zonnebescherming vol skincare-voordelen! Ideaal voor actieve personen van alle huidtypes die verzorging én bescherming hoog in het vaandel dragen.

elevenbyvenuswilliams.com

Rihanna – Fenty

Robyn Rihanna Fenty, Rihanna voor de vrienden, zag make-up steeds als een speelse vorm van zelfexpressie die haar hielp om als een ware kameleon door haar carrière te bewegen. Enkele jaren terug ontwikkelde ze dan ook het cruelty-free make-up merk ‘Fenty Beauty’ om make-up toegankelijk te maken voor iédereen, ongeacht huidskleur en voorkeur. Dit met foundations, concealers, poeders en highlighters in een impressionante waaier aan tinten en ondertonen, zodat elke make-upliefhebber zich betrokken kan voelen en de vrijheid krijgt om te experimenteren. Doorheen de jaren breidde Fenty Beauty zijn gamma uit met skincare, genaamd ‘Fenty Skin’, en met special editions die Rihanna’s goede doel ‘Lara Lionel Foundation’ mee ondersteunen.

Mijn Fenty-aanraders? Cheeks Out Freestyle Cream Blush en de Killawatt Freestyle Highlighter ! Thank me later.

www.fentybeauty.com

Selena Gomez – Rare Beauty

Met ‘Rare Beauty’ creëerde popicoon Selena Gomez een beautymerk dat inzet op diversiteit en realistische schoonheidsidealen, met zorgvuldig uitgekiemde producten die zacht zijn in verzorging, dekking en tinten. Gemaakt om jouw natuurlijke schoonheid te omarmen in plaats van te bedekken. ‘Rare Beauty’ komt in een prachtige verpakking die elke badkamer klasse bijbrengt en volgt de Peta cruelty-free-richtlijnen.

Aan het merk werd ook ‘The Rare Impact Fund’ gekoppeld, een organisatie dat als doel heeft om tijdens de komende 10 jaar 100 miljoen dollar in te zamelen. Met dit geld steunen ze lokale, nationale en globale organisaties die een directe impact hebben op de geestelijke gezondheid van ondergerepresenteerde gemeenschappen.

www.rarebeauty.com

Pat McGrath – Pat McGrath Labs

The queen of make-up . Zo simpel stel ik het graag. En ik niet alleen, want visagiste Patricia Ann McGrath ontving reeds de grootse titel van ‘Dame’ voor haar invloedrijke carrière waarin ze decennialang make-up verhief tot een niveau van kunstenaarschap dat onevenaarbaar was.

Geen wonder dus dat zij haar expertise enkele jaren geleden omzette tot Pat McGrath Labs , een make-upmerk dat de hoogste kwaliteit brengt in de vorm van hypergepigmenteerde oogschaduw, lipsticks, highlighter, enzovoort. Het prijskaartje is stevig, maar zelden krijg je zoveel waar voor je geld.

www.patmcgrath.com