Onze woonexpert Bart Appeltans pakt uit met een nieuw project om je te helpen met je interieurplan

853

Velen volgden ook dit jaar in ‘Blind Gekocht’ onze zoektocht naar de droomwoning van onze deelnemers! Dat zij niet de enigen zijn die niet weten hoe ze een renovatieproject moeten aanpakken, blijkt uit de honderden berichten die ik kreeg. Daarom pak ik uit met een nieuw project: een masterclass interieur.

Het nieuwe seizoen van Blind Gekocht was er, net zoals de woelige vastgoedmarkt en de onstabiele bouwprijzen, eentje van uitersten. Een woning vinden voor 170.000 euro of een droomvilla van 1 miljoen euro en alles wat daartussen zit… Hoe klein of groot je budget ook is, voor velen is de zoektocht naar of renovatie van je woning een uiterst stressvol, moeilijk en onvoorspelbaar project.

Je laten helpen door een architect, aannemer of makelaar heeft absoluut zijn nut

Je moet als particulier al bijna de onderhandelingsskills hebben van een makelaar en het technisch inzicht en creatieve geest van een interieurarchitect om snel en slim te kunnen beslissen hoeveel je voor een woning mag betalen en hoeveel budget je nodig hebt om een woning daarna naar je zin te zetten. De jacht op de ultieme woonplek wordt vandaag dan ook gewonnen door de snelsten, de durvers, de kapitaalkrachtigsten en diegene met de meeste bouwervaring. Je laten helpen door een architect, aannemer of makelaar toont dus absoluut zijn nut!

Online lessen

Ik kreeg het afgelopen jaar dan ook honderden berichten van mensen die hulp nodig hebben. Die niet weten hoe ze een renovatieproject moeten aanpakken, die keuzestress krijgen, het bos door de bomen niet meer zien, en daardoor in een erg lange periode van stress en onzekerheid terechtkomen.

Naast het bijstaan van enkele koppels in Blind Gekocht wil ik daarom in de toekomst nog meer mensen helpen met het samenstellen van hun interieurplan. Binnenkort lanceer ik dan ook mijn eigen online ‘masterclass interieur’, op het platform ‘Leer het van de beste’. Je zal daar online meerdere uren les van mij kunnen volgen over hoe een interieurproject aan te pakken. Ik verklap jullie alvast enkele dingen die aan bod komen!

Hoe ga ik aan de slag met een project? Analyseer je noden, laat je inspireren, en maak de juiste keuzes vanaf de start!

Breng je ruimtes in kaart. Wat zijn de positieve en negatieve aspecten, en wat moet er dan veranderen?

Ik leer je hoe je een lichtplan kan maken. De juiste verlichting combineren is erg belangrijk voor het bekomen van een sfeervol interieur!

Zelf een materialenpalet samenstellen! Je start met de keuze van je vloer en voegt hierna stap voor stap elementen toe!

Hoe kleur gebruiken en combineren? Complementaire kleuren roze en groen matchen goed samen. Maar er zijn vele combinaties die werken, ik leer ze je aan!

Je interieur ontwerpen in een concrete stijl. Landelijk modern of misschien toch eerder Zuiders of eclectisch. Ik vertel je welke kleuren en materialen samen te stellen!

Het inrichten en stylen van je ruimte. Hoe kies je los meubilair en hoe ga je decoratie combineren? Essentiële elementen voor de finishing touch!

Een huis kopen of renoveren kan ik jammer genoeg niet goedkoper maken. Maar ik hoop met deze online lessen jullie wel zelfverzekerder te maken in je keuzes en voor een leidraad te kunnen zorgen. Zo wordt jouw renovatieproject hopelijk echt wel meer fun en minder stress!